Cześć, mam oto taki problem, ponieważ układ wspomagania brzęczy podczas skręcania, Co mam zrobić? Czy wymienić olej czy czegoś dolać (czego?). Miałem taka sytuacje w zimie podczas 20 stopniowych mrozów, ze wyciekło mi coś z okładu, pojechałem na serwis i mi powiedzieli ze oleju było za dużo i teraz jest ok. olej był taki lekko czerwonawy ciemny. Czy po prostu wymienić olej i zlecić przeczyszczenie tego i mieć spokój?
Kolejna sprawa jaki filtr? Węglowy czy nie, oryginalny czy jakiś inny - jaki? Dodam że mało jeżdżę i chciałbym na nim poganiać dłużej niż rok i żeby nic z niego nie śmierdziało? Tak w ogóle, to ile można pośmigać na takim jak się jeździ rocznie 7-9 tyś?
Kolejna sprawa, to zabezpieczenie lakieru, co polecacie? Pasta, czy pasta plus wosk. Lakier jest w dobrym stanie ale już się po deszczu nie robią takie kropelki i chciałbym kupić coś naprawdę dobrego. Polećcie coś konkretnego tak żebym mógł łatwo w necie znaleźć, ewentualnie jakiś link. Dzieki wszystkim, którzy zechcą się podzielić ze mną swoją wiedzą