Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: [145] Klocki hamulcowe. Jakie do mojego modelu?

Tiga
    Gość

Domyślnie [145] Klocki hamulcowe. Jakie do mojego modelu?

Witam :wink:

Wiem,ze temat o klockach był już 1000000 razy,ale żaden z tematów nie ma zawartej odpowiedzi na moje pytanie. A więc chce wymienic wszystkie klocki hamulcowe i o ile z przednimi kłopotu nie ma to z tylnymi jest. Z tyłu są dwa rodzaje klocków , cos mi sie plecie ,ze pol ifcie w 99r były inne. Tylko teraz jakie . Pytam konkretnie - Jakie ma moja włoszka, te na dole czy do góry zdjecia? Alfa Romeo 145 1.4 TS 12.2000r , zwykła bez pakietu Sportiva (dawniej Junior).

Pozdrawiam Tiga 8)

xaraf
    Gość

Domyślnie

Leniuch z Ciebie Najłatwiej będzie ściągnąć koło i dokładnie przyjrzeć się klockom. Ja miałem na początku roku podobny problem i na podstawie oględzin, bez problemu zorientowałem się jaki mam kształt. Wszystko elegancko widać poprzez szczeliny w zacisku :wink:

piećka
    Gość

Domyślnie

U mnie były te powycinane na samym dole , droższe Nie wiem jak jest w 1,4 TS ale w JTD były takie.Pozdr.

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał xaraf
    Leniuch z Ciebie Najłatwiej będzie ściągnąć koło i dokładnie przyjrzeć się klockom. Ja miałem na początku roku podobny problem i na podstawie oględzin, bez problemu zorientowałem się jaki mam kształt. Wszystko elegancko widać poprzez szczeliny w zacisku :wink:
    Jak najbardziej zgadzam sie z Kolegą - najlepiej rozebrać jedno koło, podejrzeć (zrobić komórką nawet jakieś zdjęcie) i ogień do sklepu :mrgreen: Z tym podglądaniem góra 30 min. :>>

Jeśli Ci się nie chce i po numerze VIN nie dojdziesz - idź do sklepu i porozmawiaj ze sprzedawcą (niech nie nabija na kasę), weź któreś z klocków (jeśli ma na miejscu) i sprawdź. Jeśli będzie OK idź po paragon, jeśli nie weź następne ;//
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Tiga
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał xaraf
    Najłatwiej będzie ściągnąć koło i dokładnie przyjrzeć się klockom.
    Tak tez zrobiłem, zapytałem na forum,bo czas mnie ponagla... jednak dla chcącego nic trudnego,więc prawie o północy wjechałem do garazu i rozebrałem tylne zaciski :wink: Były takie same jak na dole fotki 8) Niestety te droższe jak napisał kolega wcześniej...

Dzis kupie komplet klocków na tył i przód, przy wymianie tarcze dam do delikatnego pretoczenia i powinno hamować jak F1

Pozdrawiam serdecznie

Tiga