Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: spadek wartości GT / 147 / 156 / 166

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    może alfa 156

Domyślnie spadek wartości GT / 147 / 156 / 166

Załóżmy, że mam przeznaczone na zakup auta 25 tyś zł. Mogę za to kupić alfę GT, 147, 156 lub 166. Wszystko w dieslu, ale różne roczniki. Załóżmy, że będę chciał sprzedać auto po jakiś 2 latach. Co waszym zdaniem jest "najlepszą" inwestycją z punktu widzenia spadku najmniejszego wartości ww. samochodów.

Użytkownik Ogier Avatar mati7700
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    Alfa 147 1.9 jtd 115

Domyślnie

Wedlug mnie to GT lub 147

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    może alfa 156

Domyślnie

Hm... no Gt na pewno mało traci. Ale 147 chyba już nie.

Użytkownik Romeo Avatar Mask
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Najmniej straci najtańszy samochód. GT teraz jest modne i trzyma wartość, za 2 lata może cena znacznie spaść - nie ma na to reguły jednak. Z reguły jak dość długo cena trzyma poziom potem jest załamanie.
    Na każdym aucie stracisz sporo z biegiem czasu i jeśli zależy Ci na małym spadku wartości to tak jak pisałem wyżej - kup najtańsze auto z wyżej wymienionych.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    może alfa 156

Domyślnie

No tak, tylko jeśli kupię najtańsze auto, to będzie rocznikowo najstarsze, więc pewnie trzeba będzie wnim zrobić kilka rzeczy np: sprzegło, dwumas, turbo itp... Więc się troche do niego dołoży.

Użytkownik Romeo Avatar Mask
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Cytat Napisał miksell Zobacz post
    No tak, tylko jeśli kupię najtańsze auto, to będzie rocznikowo najstarsze, więc pewnie trzeba będzie wnim zrobić kilka rzeczy np: sprzegło, dwumas, turbo itp... Więc się troche do niego dołoży.
    Nie jest to regułą, ale wielce prawdopodobne, że tak będzie niestety. No i np. mnie, mniej boli wkładanie pieniędzy w auto, które w danej chwili jest jeszcze trochę warte, np. włożyć 2,5k w naprawę auta wartego 10k zawsze daje więcej do myślenia niż włożenie tych samych 2,5k w auto warte 25k

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

jak za 25 kupisz GT w jtd to na pewno będziesz musiał dołożyć żeby mieć wszystko ok

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    DET
    Auto
    V8TITAN

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    jak za 25 kupisz GT w jtd to na pewno będziesz musiał dołożyć żeby mieć wszystko ok
    To ile Ty musiałeś dać za swoją, skoro tyle już w nią kasy wpakowałeś

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

dyche dałem

a skąd wiesz ile wpakowałem ? jakoś nie odczułem aż tak tych wydatków ( no ale widać słabo liczyłem skoro inni wiedzą lepiej czy wpakowałem dużo czy nie :-) )

po prostu widziałem kilka i czasem też teraz gdzieś się rzuci okiem na takie za 23-25 i jeszcze porządnej w takiej kwocie nie widziałem dla tego tak piszę - ale oczywiście ja nie jestem jakąś wyrocznią , nie trzeba się ze mną zgadzać przecież no i jednemu wystarczy jak auto jeździ i się zatrzymuje a inny chce mieć wszystko na cacy no i jeszcze dochodzi kwestia wyposażenia ( jednemu starczy golas , inny jednak czegoś szuka )

p.s.
    pewnie chodzi ci o to że swoją wystawiłeś za 23
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 20-06-2012 o 18:58

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    DET
    Auto
    V8TITAN

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    dyche dałem

a skąd wiesz ile wpakowałem ? jakoś nie odczułem aż tak tych wydatków ( no ale widać słabo liczyłem skoro inni wiedzą lepiej czy wpakowałem dużo czy nie :-) )

po prostu widziałem kilka i czasem też teraz gdzieś się rzuci okiem na takie za 23-25 i jeszcze porządnej w takiej kwocie nie widziałem dla tego tak piszę - ale oczywiście ja nie jestem jakąś wyrocznią , nie trzeba się ze mną zgadzać przecież no i jednemu wystarczy jak auto jeździ i się zatrzymuje a inny chce mieć wszystko na cacy no i jeszcze dochodzi kwestia wyposażenia ( jednemu starczy golas , inny jednak czegoś szuka )

p.s.
    pewnie chodzi ci o to że swoją wystawiłeś za 23
    W poście o zakupie brery wyliczyłeś wymienione części min. cały zawias, dwumas, sprzęgło, paski i rozrząd za chwile- przecież to nie sypie się w ciągu miesiąca, dlatego ciekawi mnie ile trzeba dać za "igiełkę"? Akurat wycena mojej nie ma tu nic do rzeczy, z ciekawości pytałem, ale jak widzę tajemnica