Jak ktoś posiada stara pomke to fajnie by bylo jak by ja rozebrał na czesci pierwsze i wrzucił zdjecia!!!!
Zabieram się za regeneracje i chce to zrobic na jeden raz
z gory dzieki
Jak ktoś posiada stara pomke to fajnie by bylo jak by ja rozebrał na czesci pierwsze i wrzucił zdjecia!!!!
Zabieram się za regeneracje i chce to zrobic na jeden raz
z gory dzieki
Czytałem niedawno takiego posta,była szczegółowo opisana wymiana na nową i regeneracja starej (ze zdjęciami). Generalnie było tam coś o wymianie raczej na nową gdyż w starym korpusie pojawiają się wżery i wymiana samego uszczelnienia nie wiele wtedy daje. Poszukaj może znajdziesz tego posta,nie pamiętam już w jakim to było dziale
MM Garage - Naprawy, wymiany. Sprzęgła, rozrządy, hamulce, zawias... dłubie bo lubie.
https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=hl
Z AR było: 156 Pussy Wagon 1.9 JTD 115KM / 146 1.7 16V Boxer
Nie wiem jak jtd ale w TSie pompka chodzi na płynie hamulcowym. Gdy zaczęła mi przeciekać to pomyślałem że wymienię gumkę. Rozebrałem no i niestety! Oprócz syfku (który wyczyściłem) były wżery - tak to jest się nie zmienia płynu hamulcowego. Także sama zmiana gumki nic by nie dała.
Musisz rozebrać swoją i sprawdzić co się dzieje. Gdy będą wżery możesz spróbować starego triku - wyciągasz gumkę, wkładasz ją na 2 (dwie) minuty do benzyny a potem szybciutko do cylinderka. Nic to nie kosztuje więc warto spróbować. Robota łatwa, nic się nie da zepsuć. No ale jak wcześniej mówiłem - piszę jak jest w TSie. Poczekaj jeszcze na kogoś z dieselkiem.
Gdybyś kupował używkę to wsadź palucha do środka i sprawdź czy nie ma wżerów!
Pozdrawiam!