Witam. Wie ktoś może czy istnieje możliwość dokupienia samego łożyska dociskowego sprzęgła? Czy jest to całość z wysprzęglikiem?
Witam. Wie ktoś może czy istnieje możliwość dokupienia samego łożyska dociskowego sprzęgła? Czy jest to całość z wysprzęglikiem?
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.
Albert Einstein
http://allegro.pl/lozysko-oporowe-wy...407508557.html Proszę.
Następnym razem jednak sam się postaraj poszukać zanim założysz nowy temat.
Pozdrawiam.
Dzięki. Pytałem o samo łożysko. Ale za te pieniądze nie ma co szukać. Pytałem bo u mnie w sklepie zaśpiewali mi 400! pln za sam wysprzęglik!!! Mój jest sprawny ale łożysko trochę huczy...
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.
Albert Einstein
Ale to jest tzw łożysko oporowe/dociskowe (różnie to nazywają). Wysprzęglik to coś innego: http://allegro.pl/silownik-sprzegla-...388804821.html Dlatego Ci podałem link do łożyska.
To jest pompka sprzęgła. Podaje ciśnienie na wysprzęglik który steruje samym sprzęgłem.
Albert Einstein
Ogólnie to tak w kółko możemy dywagować bo nazewnictwo zależy od mechaników, sprzedawców itd. Ten system składa się z 2 zewnętrznych elementów, czyli siłownik/wysprzęglik w komorze silnika (to co podałem w linku wyżej), druga pompka/wysprzęglik przy pedale sprzęgła oraz łożysko oporowe/dociskowe w skrzyni biegów. Tobie szumi łożysko w skrzyni i ono raczej nie występuje, jako część wymienna a jako całość z resztą służącą do uruchamiania/zwalniania docisku sprzęgła bezpośrednio (czyli to co w pierwszym linku). Samo "gołe" łożysko może byś gdzieś znalazł ale kto zaryzykuje i wsadzi je w całą starą obudowę?!
mieszacie elementy sprzęgła ts z jtd
A co to za różnica?
Albert Einstein
Ostatnio edytowane przez lesio146 ; 30-06-2012 o 17:32
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.