Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Dziwne odgłosy w zawieszeniu przy niewielkich chopkach .

Użytkownik Maniak resoraków Avatar ArtiGTA
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    156 GTA 2002r.

Domyślnie Dziwne odgłosy w zawieszeniu przy niewielkich chopkach .

Witam przy najeździe na chopkę lub przy niewielkich nierównościach na drodze odczuwalny jest stukot w zawieszeniu lewy przód który przenosi się odczuwalnie na koło kierownicy(coś jakby luz)byłem u swojego mechaniora który przejrzał i niczego nie znalazł aczkolwiek powiedział że może to być luz na maglownicy (chyba tak to było)może ktoś się spotkał z podobnym objawem,autko nie ściąga ,nawet podczas chamowania.
    Pozdrawiam.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar derebere
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 156 1.9 JTD '99 105KM

Domyślnie

a tuleje stabilizaora sprawdzałeś?

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Ciężko tak nie słysząc coś Ci poradzić. NAjlepszym wyjściem to sprawdzenie zawieszenia na szarpakach u jakiegos dobrze wyposażonego mechanika. Skoro Twój mechanik tak Ci powiedział i to widział i sprawdzał to możliwe że tak będzie.
    PEwnie boisz się kosztów i regeneracji magla
    [C

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    156 GTA 2002r.

Domyślnie

Cytat Napisał derebere Zobacz post
    a tuleje stabilizaora sprawdzałeś?
    Nie mam pojęcia co sprawdzał powiedział że jest ok.Ale to jest taki odgłos jakby cały zespół elementów zawieszenia odpadał po lewej stronie.Posłucham sugestii i podjadę do kogoś innego.

- - - Updated - - -

Koszta kosztami jeżdzę z synem bezpieczeńwo na 1-szym miejscu a niedługo urlop.
    Pzdr.

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

ArtiGTA....Jedz na scieżkę -20pln . Ale ja obstawiam jak mechanik - drążek kierowniczy...na kulce luz się robi czasem... A w najgorszym przypadku magiel do regeneracji... Ale żeby cokolwiek wykluczyć to jedz na tą ścieżkę ... Ja chciałem pół auta wymienić bo mi stukało coś z lewej strony ...NA scieżce okazało się żę wszystko git bo zawiecha kompletna miesieczna....Mechanicy nie umieli znalezc przyczyny...I się okazało ,że poduszka skrzyni była naderwana i silnik opadł o 1cm . A ,że z lewej strony przegób wewnetrzny jest nad mocowaniem wachacza dolnego to napierdzielał na garbach po wachaczu...A dostawałem wscieklizny bo wymieniłem wszystko co się dało wymienić w zawieszeniu i stukało....
    PS.ArtiGTA zazdroszcze fury....

Użytkownik Maniak resoraków Avatar odrobina156
    Mieszka w
    Ropczyce
    Auto
    Stelvio Sprint MY 2020 Blue Misano Lancia Ypsilon Platinum 1.3 mje

Domyślnie

Cytat Napisał ArtiGTA Zobacz post
    Witam przy najeździe na chopkę lub przy niewielkich nierównościach na drodze odczuwalny jest stukot w zawieszeniu lewy przód który przenosi się odczuwalnie na koło kierownicy(coś jakby luz)byłem u swojego mechaniora który przejrzał i niczego nie znalazł aczkolwiek powiedział że może to być luz na maglownicy (chyba tak to było)może ktoś się spotkał z podobnym objawem,autko nie ściąga ,nawet podczas chamowania.
    Pozdrawiam.
    Miałem taki przypadek jak opisałeś Przed wymianą zawieszenia stukało coś z prawej strony tzn wahacz górny, po wymianie kompletnego zawiasu zaczęło stukać z lewej strony dokładnie na takich nierównościach i tak jak opisałeś wyżej.
    Przyczyna - luz na drążku wychodzącym z maglownicy więc regenerowałem całość - koszt 500zł + 1 rok gwarancji i przynajmniej cicho jest

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Maciek ale ten drążek jest wykręcany i kosztuje pare złotych . I akurat ten drążek wymienia się może 30 min...Arti jedz zdiagnozuj bo regeneracja maglownicy to już wydatek....500zl jak piszą sama regeneracja + robocizna jeszcze... Regenerujesz maglownice jak masz wycieki dopiero ( bądz do kabiny , bądz własnie przy drążkach jak sciągniesz tą gume -falbanke )

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    156 GTA 2002r.

Domyślnie

Witam ponownie znajomy zwrócił uwagę na łożysko drążka kierownicy które jest podobno gdzieś przy pedałach jak drążek wchodzi w podłogę (no trochę wyżej)moje pytanie czy jest tam faktycznie łożysko i czy to może być też to podobno trzeba rozebrać całą kierownicę z osprzętem żeby wymienić..Pozdrawiam.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    AR 156 2.0 155kM 1998r.

Domyślnie

A poduszke amora masz dobrą? U mnie też jest nowy zawias i coś stukało z prawej strony... rozebrałem wszystko w mak i poduszka prawego amora powiedziała dość
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.
    Albert Einstein