Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Temat: AR 166 prawie mi się spaliła :(

remila
    Gość

Domyślnie AR 166 prawie mi się spaliła :(

Witajcie dobrzy ludzie!

Dzisiaj rano mieliśmy z żoną jechać gdzieś nad wodę, schodzimy do auta, otwieram bagażnik... a tu dym! Przestarszony odłączyłem odrazu aku, otworzyłem drzwi od kabiny a tam siwo od dymu!! Nogi mi już zmiękły totalnie :|?: Po wywietrzeniu auta zaczynam szukać i znalazłem to:

dokładnie tutaj:

to jest po stronie pasażera po lewej stronie za konsolą.

Czy ktoś może wie co to za ustrojstwo mi się spaliło? Bardzo proszę o pomoc.

pozdrawiam

Kayrol
    Gość

Domyślnie

A co teraz w samochodzie nie działa ?

remila
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kayrol
    A co teraz w samochodzie nie działa ?
    Nie wiem, bo na razie jeszcze nie podłączyłem akumulatora. Po weekendzie dopiero ją zaprowadzę do elektryka ale chciałem się najpierw tutaj spytać

zdziba
    Gość

Domyślnie

Odłącz to jak jest możliwość, Co to wogóle jest? I podłącz akumulator. Obserwuj co się dalej dzieje. Współczuje Ci kolego! :cry:

Kayrol
    Gość

Domyślnie

dokładnie, odłącz tą wiązke i podłącz aku, sprawdz co niedziała bo cie ktoś moze delikatnie wyhuhuhuhhać na kaske, elektryka w alfach to powaznasprawa.

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

co by to nie bylo to i tak jest tansze niz caly samochod.wypnij ta kostke sprawdz czy kable w tym spalonym nie maja zwarcia no i proba, wyglada to ustrojstwo jak przekaznik
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Michal166
    Gość

Domyślnie

oj powazna sprawa,na zdrowy rozum to musi byc cos co nie jest zalezne od przekrecenia kluczyka...

remila
    Gość

Domyślnie

Witam ponownie.

No więc jest to przerywacz do kierunkowskazów. Kierunki oczywiście nie działają ale co mnie zdziwiło to nie działa też klimatyzacja czy nawiew. Na ICS jest informacja o błędzie 8(((

TomekT
    Gość

Domyślnie Re: AR 166 prawie mi się spaliła :(

Hmm, to już któryś przypadek z rzędu gdy 166 krótko mówiąc zaczęła się kopcić, wliczając w to moją. Owo ustrojstwo jest w dość nieciekawym miejscu, mianowicie tuż pod nagrzewnicą, która gdy cieknie lubi właśnie podtapiać albo komputer albo inne "łatwopalne" urządzenia. Sprawdź czy nie masz wycieku z nagrzewnicy, bo historia może się powtórzyć. Mnie wymiana nagrzewnicy kosztowała trochę, na szczęście żadnych szkód poza odrobiną strachu i kupą pięniędzy nie było.

remila
    Gość

Domyślnie Re: AR 166 prawie mi się spaliła :(

Cytat Napisał TomekT
    Hmm, to już któryś przypadek z rzędu gdy 166 krótko mówiąc zaczęła się kopcić, wliczając w to moją. Owo ustrojstwo jest w dość nieciekawym miejscu, mianowicie tuż pod nagrzewnicą, która gdy cieknie lubi właśnie podtapiać albo komputer albo inne "łatwopalne" urządzenia. Sprawdź czy nie masz wycieku z nagrzewnicy, bo historia może się powtórzyć. Mnie wymiana nagrzewnicy kosztowała trochę, na szczęście żadnych szkód poza odrobiną strachu i kupą pięniędzy nie było.
    Ok, dzięki za informację. Sprawdzę i to.

pozdrawiam