Witam. Mam problem z ics po wyciagnieciu i rozlaczeniu i ponownym podlaczeniu ekran ics swieci na bialo nie pokazuje sie ekran wprowadzenia kodu. Pomocw
Witam. Mam problem z ics po wyciagnieciu i rozlaczeniu i ponownym podlaczeniu ekran ics swieci na bialo nie pokazuje sie ekran wprowadzenia kodu. Pomocw
Sprawdź połączenie taśm miedzy układami a wyświetlaczem. Coś źle złożyłes przy składaniu. Jak masz to gniazdo gdzie taśma wchodzi do okoła niej jest taki plastik - to jest zatrzask - odciągasz do wkładasz taśmę i wciskasz zacisk.
Dzieki kolego. A moze sie orietujesz co sie dzieja bo nie dziala i prawe pokretlo. I nie moge wprowadzic kodu.
PAmpik dobrze mówi. Ja ostatnio tez przez przypadek rozłączyłem delikatnie jedna taśmę w ICS jak spawałem AUX i po złożeniu wszystko działało ok POZA ekranem audio- nie było tam niczego poza zieloną ramką. Okazało się , że jedna taśma delikatnie się wysuneła. Jeżeli objawy zaobserwowałęś po dłubaniu przy ICS to na bank coś przez przypadek rozłączyłeś. Radio jest ciężkie i bardzo łątwo coś tam sknocić.
[C
pokrętło po prawej stronie jest na styki taka cienka biała tasiemka którą się wpina w ics wystarczy krzywo włożyć tasiemkę lub źle docisnąć takim stożkowym plastykowym rąbem i ww. efekt.
Podklej ją taśmą izolacyjną tak żeby ciaśniej wchodziła w gniazdo. U mnie ktoś grzebal i tak właśnie zrobił.
Te taśmy i gniazda są tak delikatne że szkoda gadać. Jak robiłem auxa to potem miałem fioletowo różowy wyświetlacz, bo taśma źle weszła.
Jest 166 3.0 V6 24v Distinctive
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva