Witam. Mam problem z ics po wyciagnieciu i rozlaczeniu i ponownym podlaczeniu ekran ics swieci na bialo nie pokazuje sie ekran wprowadzenia kodu. Pomocw
Witam. Mam problem z ics po wyciagnieciu i rozlaczeniu i ponownym podlaczeniu ekran ics swieci na bialo nie pokazuje sie ekran wprowadzenia kodu. Pomocw
Sprawdź połączenie taśm miedzy układami a wyświetlaczem. Coś źle złożyłes przy składaniu. Jak masz to gniazdo gdzie taśma wchodzi do okoła niej jest taki plastik - to jest zatrzask - odciągasz do wkładasz taśmę i wciskasz zacisk.
Dzieki kolego. A moze sie orietujesz co sie dzieja bo nie dziala i prawe pokretlo. I nie moge wprowadzic kodu.
PAmpik dobrze mówi. Ja ostatnio tez przez przypadek rozłączyłem delikatnie jedna taśmę w ICS jak spawałem AUX i po złożeniu wszystko działało ok POZA ekranem audio- nie było tam niczego poza zieloną ramką. Okazało się , że jedna taśma delikatnie się wysuneła. Jeżeli objawy zaobserwowałęś po dłubaniu przy ICS to na bank coś przez przypadek rozłączyłeś. Radio jest ciężkie i bardzo łątwo coś tam sknocić.
[C
pokrętło po prawej stronie jest na styki taka cienka biała tasiemka którą się wpina w ics wystarczy krzywo włożyć tasiemkę lub źle docisnąć takim stożkowym plastykowym rąbem i ww. efekt.
Podklej ją taśmą izolacyjną tak żeby ciaśniej wchodziła w gniazdo. U mnie ktoś grzebal i tak właśnie zrobił.
Te taśmy i gniazda są tak delikatne że szkoda gadać. Jak robiłem auxa to potem miałem fioletowo różowy wyświetlacz, bo taśma źle weszła.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva