Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Temat: Zablokowane drzwi kierowcy

witek
    Gość

Exclamation Zablokowane drzwi kierowcy

Witam panowie mam poważny problem zablokowały mi się drzwi od kierowcy nie idzie ich żadną klamką otworzyć ani od środka ani od zewnątrz,rygiel niby zamyka i otwiera normalnie.Największym problemem jest to że nie można nawet zdjąć tapicerki bo drzwi zamknięte może któryś z kolegów ma jakiś pomysł co z tym fantem zrobić.
    Z góry dzięki i pozdrawiam.

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

Nie tak dawno ktoś też miał taki problem i chyba się skończyło na pruciu tapicerki. Poszukam w tematach bo nie pamiętam czy na pewno tak się to skończyło.

witek
    Gość

Domyślnie

Mam nadzieje że jest inna opcja kolego

Misiek213
    Gość

Domyślnie

Dostęp do części śrub masz nawet przy zamkniętych drzwiach (chodzi o zdjęcie boczka)... Spróbuj je odkręcić... zostanie Ci tylko dwie na SAMYM DOLE... Odchyl boczek i działaj... Może jakimś cudem Ci się uda... A znając życie to w samym zamku się coś zablokowało i może być ciężko to odblokować, nawet gdybyś miał zdjętą tapicerkę z drzwi...

witek
    Gość

Domyślnie

Właśnie już tak próbowałem odchylają tapicerkę ale tam za bardzo i tak nie ma dostępu jest tylko obudowa plastikowa zamka po prostu ręce opadają

Misiek213
    Gość

Domyślnie

Mam rozumieć, że zamek jest "zaryglowany" w sensie że zamknięty, tak? Sprawdź czy cięgno od klamki wewnętrznej nie jest gdzieś zablokowane... Jak pociągasz za klamkę wewnątrz auta to stawia ona jakiś opór?

witek
    Gość

Domyślnie

Jak ciągne za klamkę wewnętrzną to w połowie jakby stawiała delikatny opór , potem coś przeskoczyło i idzie do końca wygląda to tak jakby coś w mechaniźmie przeskakiwało próbowałem już nawet ciągnąć za samą linkę kombinerkami i nic ......

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał witek Zobacz post
    Właśnie już tak próbowałem odchylają tapicerkę ale tam za bardzo i tak nie ma dostępu jest tylko obudowa plastikowa zamka po prostu ręce opadają
    W drugim temacie, tam gdzie pisałeś o sposób zdjęcia tapicerki opisałem Ci to mniej więcej.

witek
    Gość

Domyślnie

Tak kolego dzięki właśnie odpisałem tam o tym.

Misiek213
    Gość

Domyślnie

Więc spróbuj rozryglować zamek (idzie cięgno zarówno do bolca w tapicerce jak i do bębenka zamka) i wtedy otworzyć drzwi (cięgno klamki wewnętrznej bądź zewnętrznej)... Jeśli tak się nie będzie dało... to sorry... pozostają "mechaniczne" sposoby otwarcia zamka...
    ...przynajmniej tak mi się wydaje ;p