Siema, chciałbym zapytać o następujące rzeczy gdyż w ostatnim czasie występują one od czasu do czasu.
1. Po włączeniu silnika, od czasu do czasu występuje problem odnośnie temp na zewnątrz (powietrza). Zamiast temp np (plus 20c, wyskakuje -20c). Nie jest to problem występujący codziennie lecz, co jakiś czas (średnio 2/3x w tyg..), Jeżeli jest często odpalany i przemieszczam się z miejsca na miejsce, wtedy problem znika i wskazuje normalną temperaturę. Domyślam się że chodzi o czujnik, jednak z pewności chciałbym zapytać a także oto gdzie ten czujnik się znajduję, gdyż takowego tematu podobnego nie znalazłem.
2. Następne pytanie, odnośnie "error glow plug", otóż gdy autko dość długo stoi, i nie jest odpalane zdarzy się że wyskakuje ten oto problem na desce rozdzielczej, wyświetlaczu (tzw). Zdaje sobie sprawę że chodzi o świece, itp. Jednak zaznaczam świece zostały wymienione i działają w 100% gdyż mechanik (niestety bez komputera sprawdzał, je kilka razy) bo nie dawało mi to spokoju i właśnie oto go dusiłem.
Autko było pod komputerkiem, i żadnych błędów takowych nie znaleziono. Rozmawiając z takowym "diagnostą" który na co dzień pracuje w firmie diagnozująca fiata podpowiedział mi że ten czujnik znajduję się w lusterkach (odnośnie pytania 1.). Natomiast odnośnie 2 pytania, nie odpowiedział mi nic, choć również go oto dusiłem.
Pozdrawiam!