Witam
Być może jest już taki temat, lecz nie chciało mi się przeglądać 40 stron, które wyskoczyły mi po użyciu opcji ' szukaj ', więc sorry .. , a więc do rzeczy :
Jestem w trakcie szukania nowego samochodu i natknąłem się ostatnio na Alfe Romeo .
Jest to samochód z 1995r. z silnikiem 1.9TD . Wyposażenie jest podstawowe z el. szybami oraz wspomaganiem .
Zwracam się z prośbą o informacje, porady, wskazówki na które powinienem zwrócić uwagę przy kupnie tego autka.
Znajomi odradzają zakup, ponieważ części drogie, auto bardzo awaryjne etc.
Jestem po wstępnych oględzinach 146 . Od strony wewnętrznej i zewnętrznej autko prezentuje się bardzo dobrze.
Lakier nie porysowany, kolor żywy, rdza występuje tylko przy wydechu ale to minimalnie ( słyszałem / czytałem że to normalne w tym modelu i nie drogie do zrobienia ?)
Środek samochodu czysty, zadbany, elektryka działa jak należy .
Silnik czysty, pracuje równomiernie, nic nie stuka, nic nie puka ( przy dodaniu mu większych obrotów, z wydechu leci czarny dym, czy to normalne ? )
Poza tym zauważyłem wyciek czarnego płynu(?) z filtra powietrza ( nie wiem czy to filtr powietrza bo się nie znam , na lewo od silnika ) , może to być jakaś uszczelka ?
Zastanawia mnie również cena, która jest wystawiona za samochód ( 6,900 PLN ) .
Czy to normalna cena za diesla ? Nie ma w tym jakiegoś haczyka ?
Myślę że to by było na tyle z moich pytań .
Z góry dziękuje za porady, wskazówki
pozdrawiam![]()