Witam, dzisiaj zrobiłem test przelewowy wtryskiwaczy i po 10min pracy silnika w w strzkawkach było na pierwszym i drugim cylindrze po 50ml na trzecim 60ml na czwartym 90ml i na piątym 60ml. I teraz pytanie co z tego testu wnioskować?
Witam, dzisiaj zrobiłem test przelewowy wtryskiwaczy i po 10min pracy silnika w w strzkawkach było na pierwszym i drugim cylindrze po 50ml na trzecim 60ml na czwartym 90ml i na piątym 60ml. I teraz pytanie co z tego testu wnioskować?
wynikało by że czwarty leje
Skoro test przelewowy czyli to co wraca z wtryskiwacza nie wykorzystane do uzyskania zapłonu to raczej odwrotnie. Ale wg mnie nic to nie znaczy, ponieważ nigdzie nie jest napisane ile tak naprawdę ma być tego paliwa w tych strzykawkach po określonym czasie. Służy to bardziej do porównania w wtryskiwaczy.
Właśnie sie zastanawiam jaka jest tolerancja między poszczególnymi strzykawkami. I od jakiej różnicy można przypuszczać ze coś jest nie tak z wtryskiwaczami?
Przełóż wtrysk z czwartego cylindra na inny i zobacz czy usterka idzie za wtryskiem.
Albo inaczej - czy dzieje Ci się coś niepokojącego z samochodem?
Kopci, traci moc, obroty falują, cokolwiek?
Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.
To nie jest świeca żarowa, żeby sobie go ot tak "ukręcić".
Poza tym - owszem może być zapieczony i będzie problem z wyciągnięciem - ale na to jest miliony sposobów.
Ja na szybko zmontowałem wybijak do wtrysków (podpatrzyłem na googlach i zespawałem podobny), można opukiwać, psikać WD40.
Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.