Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: wymiana radia

simon81
    Gość

Domyślnie wymiana radia

Witam w tym tygodniu bede mial fajnie grajace radyjko. z tego powodu pisze do was koledzy. Czy w alfie 147 mozna po prostu wyciagnac ori radio i zastapic je innym nie fabrycznym. Czy trzeba jechac na kompa i je skojarzyć z kompem bo np. nie bedize gralo. wiem, ze na pewno nie wyswietla sie informacje na wyswietlaczu na zegarach ale to mi nie przeszkadza.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Oprócz ramki adaptacyjnej i czasem przejściówki do anteny nic nie trzeba robić. Jest jeszcze kwestia sterowania w kierownicy i jeśli takie masz to trzeba zakupić adapter do AR (cena od 100- 150 zł). Poza tym jest dział Car Audio i to tam raczej ten temat pasuje. Pozdrawiam.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Cannabis
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 156 1.6 TS 99' AR 156 2.5v6 02'

Domyślnie

Nie wiem jak w 147 ale w 156 nic nie trzeba w kompie ustawiać. Bose jeśli masz nie działa pod niczym innym niż Blaupunkt bez przeróbek.
    Sterownie z kierownic też może nie działać chyba że dokupisz adapter.
    Jakie to fajnie grajace radyjko??

simon81
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Cannabis Zobacz post
    Nie wiem jak w 147 ale w 156 nic nie trzeba w kompie ustawiać. Bose jeśli masz nie działa pod niczym innym niż Blaupunkt bez przeróbek.
    Sterownie z kierownic też może nie działać chyba że dokupisz adapter.
    Jakie to fajnie grajace radyjko??
    tzn tak nie zalezy mi na sterowaniu z kierownicy nie wiem czemu ale w kazym aucie to mama nigdy nie kozystam.
    radyjko to jvc ale jaki model to Ci nie powiem bo nie wiem. wiem tylko, ze u kumpla w aucie cignelo dosc spore glosniki i na prawdę grało czysto.
    nie ma zestawu z napisem bosse na maskownicach ale po wyciagnieciu glosnikow z drzwi okazalo sie, ze tam sa glosniki bosse.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Cannabis
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 156 1.6 TS 99' AR 156 2.5v6 02'

Domyślnie

Jvs robi dobre radia szczególnie te starsze modele. Miałem jedno fajnie grało. Sprawdź w bagażniku czy masz wzmacniacz i subwoofer od bosse bo niestety JVC tego nie obsłuży próbowałem nawet przejściówek żadnych nie mogłem dostać.

simon81
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Cannabis Zobacz post
    Jvs robi dobre radia szczególnie te starsze modele. Miałem jedno fajnie grało. Sprawdź w bagażniku czy masz wzmacniacz i subwoofer od bosse bo niestety JVC tego nie obsłuży próbowałem nawet przejściówek żadnych nie mogłem dostać.
    nie niestety nie mam woofera. a radio to tez staryszy model JVC dokladnie taki jak tu
    http://www.dynamicsounds.co.uk/alfa-...n-p-35804.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar micorl
    Mieszka w
    Siewierz/Mierzęcice
    Auto
    147 FL JTDM 16v TI Q2 - była,159SW JTDM 16v TI - była,A147 FL 1.6 T.S, Giulietta JTDM 2.0

Domyślnie

Tak, jak napisali poprzednicy nie ma konieczności zestrajania radia z kompem. Oprócz ramki i przejściówki antenowej ISO-DIN nie potrzebujesz niczego więcej. Co do ramki te, które są dostępne na rynku różnią się trochę odcieniem srebrnego więc jeśli jesteś estetykiem to na pewno zwrócisz na to uwagę
    Pozdr!

Hala
    Gość

Domyślnie

Jeśli chodzi o radia ja zmieniłem na Kenwood KDC-4047U. Radio rewelacyjne i mogę je z czystym sumieniem polecić :-)

stasek_
    Gość

Domyślnie

Dla innych liczy się tylko oryginalny wygląd . Ja mam seryjne CD i głośniki BOSE i nie narzekam .

Użytkownik Ogier Avatar -snoop-
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo 147, 1,9JTD Distinctive 2003

Domyślnie

Cytat Napisał micorl Zobacz post
    Co do ramki te, które są dostępne na rynku różnią się trochę odcieniem srebrnego więc jeśli jesteś estetykiem to na pewno zwrócisz na to uwagę
    Pozdr!
    Wystarczy pomalować ramkę lakierem MOTIP 51086 a różnica pomiędzy elementami będzie prawie niezauważalna.