Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Wymiana żarówki gniazda zapalniczki

sq2jsb
    Gość

Unhappy Wymiana żarówki gniazda zapalniczki

Proszę o pomoc w sprawie wymiany żarówki podświetlającej gniazdo zapalniczki, jak do tego się zabrać?? Miejscowi mówili mi, że na siłę trzeba wyciągnąć gniazdo, wsadzając palec, ja wsadzałem wszystkie palce dwóch rąk i wyjść nie chce, albo mam za mało siły, albo ci inni gadają głupoty, ale tez nie chcę przy tym niczego połamać, bardzo proszę o pomoc !!

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie.
    Auto
    159,1,9Jtdm 200KM, Giulia 2018 - 280KM, Stelvio 2021- 280KM

Domyślnie

Też chciałbym wiedzieć jak ją wyjąć. Chcę do gniazda podłączyć zasilanie CB, a nie ma w nim prądu.

sq2jsb
    Gość

Domyślnie

zrobiłem to, opiszę jak tylko znajdę chwilkę czasu, porobiłem zdjęcia więc dla wszystkich potrzebujących będzie to pomocne.

Użytkownik Świeżak Avatar ozi73
    Mieszka w
    żory
    Auto
    AR 159 ti

Domyślnie

Wyciąga sie tak mędzy te dwie ścianki wkłada sie śrubokręt i delikatnie sie odchyla tam są dwa bolce i sprężynka czeba sie troche pobawić ale jest do zrobienia pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta Avatar Nemrak
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDM - 8V, 2007

Domyślnie

Witam. Ja dziś wyciągnąłem zapalniczkę w całym jej opakowaniu z tunelu, wystarczyło mocno pociągnąć (tak jak by ja "otworzyłem"i ucisnąłem samo pościło te w/w bolce poddały się wgięły do środka) a później odpiąć sprzężne. I na tym się zatrzymałem nie mam zielonego pojęcia jak wymontować jej środek. A tak ogóle jadać autem po wypięciu nawigacji auto zaczęło tracić prąd pojawiała się ikona akumulatora i akumulator padł. Już wcześniej gniazdo zapalniczki mi nie łączyło musiałem kilka razy nim poruszać.
    Wie ktoś co to może być? Jak wymontować zapalniczkę?

Fotii79
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Nemrak Zobacz post
    Witam. Ja dziś wyciągnąłem zapalniczkę w całym jej opakowaniu z tunelu, wystarczyło mocno pociągnąć (tak jak by ja "otworzyłem"i ucisnąłem samo pościło te w/w bolce poddały się wgięły do środka) a później odpiąć sprzężne. I na tym się zatrzymałem nie mam zielonego pojęcia jak wymontować jej środek. A tak ogóle jadać autem po wypięciu nawigacji auto zaczęło tracić prąd pojawiała się ikona akumulatora i akumulator padł. Już wcześniej gniazdo zapalniczki mi nie łączyło musiałem kilka razy nim poruszać.
    Wie ktoś co to może być? Jak wymontować zapalniczkę?
    Kolego ja tez się z tym namęczyłem.
    Najpierw trzeba wyjać ten metalowy środek ponieważ nie wyjdzie razem z tym czerwonym plastikowym ringiem.Nie jest to proste.w srodku są takie 2 małe zaczepy które trzeba wcisnać.Wyjdzie metalowy środek wraz z wtyczką a potem lekko podwarzyć ten ring i wyjąć go pod kontem poniewaqż z jednej strony jest wypustka na żarówkę.

Ja mam nadal problem bo zapalniczka nie działa.Tz na środkowym pinie teoretycznie jest prąd ale wygląda na to że nie ma masy i zapalniczka nie działa......