Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Alfa 156 2004r. 1.9 JTD, 115 KM

deV
    Gość

Domyślnie Alfa 156 2004r. 1.9 JTD, 115 KM

Witajcie!
    Od pewnego czasu szukam samochodu dla siebie, i po przeglądnieciu setek ogłoszeń, opinii itd., zakochałem się w Alfie 156 po FL Bardzo chciałbym dołączyć do posiadaczy tych pięknych samochodów i potrzebuję pomocy. Czy ktoś mógłby ocenić te ogłoszenia?
    http://otomoto.pl/show?id=C25727363
    Cena 14 tys. Niska i dlatego sie zastanawiam gdzie jest haczyk. Rozmawialem z właścicielem, który twierdzi, że wszystko było robione na bieżąco, a jedyny mankament to świecąca kontrolka od poduszki. Był u mechanika, który stwierdził że to boczna kierowcy w słupku - naprawa/wymiana droga nie jest. Poza tym wszystko ok, zawieszenie itd. Może da się coś stwierdzić oglądając zdjęcia? A może ktoś już ją oglądał?

Następne 2 ogłoszenia: http://otomoto.pl/show?id=C25619284
    i: http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-lad...C25230290.html
    Tutaj jeszcze nie dzwoniłem, ale może ktoś coś stwierdzi na podstawie samych ogłoszeń lub zna te samochody?

Z góry dzięki za odpowiedzi.
    Wiem, że przeważnie nie polecacie kupowania tej Alfy w takim przedziale cenowym, no ale, a nóż widelec, coś się trafi... ;]

deV
    Gość

Domyślnie

Witam, przepraszam, że piszę post pod postem.
    Co do ogłoszeń 1 i 2. Byłem w obu miejscach.
    Pierwsza Alfa ma coś z zawieszeniem, prawdopodobnie amory. Szyby przednia i tylna były wymieniane. Zacieki od malowania na słupku za kierowcą, i widać różnice w kolorze na tylnym nadkolu, prostowany tylny prawy wahacz, oraz jeden próg wygląda na wymieniany. Z przodu maska nie pasuje idealnie do nadkoli. W środku ładna Właściciel nie miał żadnych wypadków czy kolizji ale pojazd sprowadzany - heh. Ale widzę właśnie, że ogłoszenia już nie ma. Życzę szczęscia nowemu właścicielowi ;]

Drugie ogłoszenie, byłem dziś, bardzo miła właścicielka, ale samochód - no cóż... Technicznie całkiem sprawny, zawieszenie raczej ok ale - nie powiem, że niezadbany - jest zniszczony ;] Pomijając rysy na całym aucie i odpryski oraz przetarty zderzak z przodu i z tyłu - zdrapane drzwi za klamką - prawdopodobnie pierścionkami? ;] W środku trochę skrzypią plastiki, rysy przy włącznikach od szyb jakby ktoś się widelcem wyżywał... Tylna i przednia szyba wymieniane. Dodatkowo blacha zderzaka w miejscu spotkania klapy ze zderzakiem hmm... pofalowana? Tak to wygląda, natomiast w ogłoszeniu i przez telefon autko jest "idealne" i "zadbane" Eh, zaczynam rozumieć czemu wszyscy piszą, że w takich pieniądzach się takiej Alfy nie kupi :/

Cena pierwszego auta stanęła przy 14 tys., natomiast w drugim przypadku, Pani o 14 tys. nie chce słyszeć. Aczkolwiek trzeba oddać jej, że mechanicznie jest wszystko bardzo ok.

Mam nadzieję jednak, że gdzieś tam czeka na mnie moja Alfa w dobrym stanie i z dobrą dla mnie ceną...

Pozdrawiam
    deV -przyszły alfaholik