Witam wszystkich Forumowiczów!
Jaki potrzebny jest program diagnostyczny,żeby aktywować alarm,bo coś mi nie działa?
Witam wszystkich Forumowiczów!
Jaki potrzebny jest program diagnostyczny,żeby aktywować alarm,bo coś mi nie działa?
Koledzy,czy nikt nie wie jaki to program?Wiem,że na pewno taki jest,bo gdzieś kiedyś czytałem na forum,ale nie mogę tego teraz znaleźć;(
FESem można sprawdzić i zmienić stan alarmu.
Ale czy to na pewno zadziała? Tego nie wiem. Sam mam ustawione na "0" - czyli wyłączony. Ale jakoś nie kusi mnie, żeby grzebać i zmieniać.
Hmm jeśli ktoś go wyłączył to był jakiś powód![]()
Podziękował kolego.A czy to czymś grozi,że nie kusi Cię,żeby to zmienić?Chyba dobrze mieć alarm w samochodzie,zawsze w razie włamania przestraszy złodzieja i zaalarmuje innych ludzi![]()
Nie wiem... czy ktoś kradnie alfy, a do tego dziesięcio-letnie... przecież to ciężko sprzedać (tak słyszałem od handlowców, jak jeździłem oglądać przed zakupem).
A tak serio, to nie uważam, aby taki alarm był dla złodzieja problemem - natomiast dla użytkownika, może być...
W każdej alfie alarm był instalowany seryjnie? Bo u siebie nie widzę żadnych czujników ruchu (?pojemnościowych? - nie wiem, jak to się nazywa, ale wiecie o co chodzi)... W FESie odczytałem, że jest ustawiony na "0", ale może fabrycznie nie było?
Witam ja aktywowałem u siebie ale niestety nie działają mi czujniki przechyleniowe i objętościowe oraz syrena. Osiowanie proxy FESem nie pomaga czy może jest inny program do osiowania BODY w alfach?