Witam mam pytanie... mam klimatronic i po ustawieniu temp la LO. Leci nadal lekko letnie powietrze z nawiewów u was też tak jest. Pozdrawiam
Witam mam pytanie... mam klimatronic i po ustawieniu temp la LO. Leci nadal lekko letnie powietrze z nawiewów u was też tak jest. Pozdrawiam
Tzn że klima nie działa
Na serwis do klimatyzacji i niech sprawdzą co jest nie tak - tylko nie daj sobie nabić klimy tak jak jest bo zapewne skończy się tym, że jedyne co będzie cie chłodzić to pusty portfel w kieszeni.
Niech nabiją azotem, albo kontrastem i szukają z lampą UV
147 powodów do zadowolenia
Nie nie... Klima działa jak włączę klimę to chłodzi Chociaż mam wrażenie że słabiej i mam wrażenie ze nie do końca przełącza na zimne powietrze... Nie wiem czy tam są jakieś klapy lub coś co zmienia pomiędzy grzaniem a chłodzeniem?
Ale dmucha mocno i chłodniejszym powietrzem niż jest na zewnątrz? Jeśli tak to czynnik mógł się skończyć. Kiedy ostatni raz nabijałeś klimę?
Klima 2 miesiące temu sprawdzana i nabijana jak włączę klikę to jest ok bo chłodzi. Ale mi chodzi o to jak mam wyłączoną klime... Przykładowo na zewnątrz jest ok 14 stopni ustawiam na lo wyłączam klime i powietrze leci letnie a teoretycznie powinno lecieć chłodne bo z dworu to przecież ciągnie!?
Czyli grzanie jakby automatycznie Ci się lekko włącza? A masz obieg zamknięty czy otwarty wtedy włączony? Bo mi się za każdym razem włącza obieg zamknięty i sam muszę przełączać na otwarty żeby nie było cyrkulacji w środku ale wdmuchiwało powietrze z zewnątrz.
Obieg otwarty ciągnie powietrze z zewnątrz. Tak to wygląda jakby cały czas lekko grzał.
Właśnie to napisałem...![]()
U mnie jest tak, że jak masz włączony nadmuch bez klimy, włączysz klimatyzację i od razu wyłączysz nadmuch z obiegiem zewnętrznym to nadal leci letnie powietrze. Dopiero w momencie jak ta klima po paru sekundach zacznie chłodzić i wtedy wyłączysz nadmuch to wraz z obiegiem zewnętrznym idzie powietrze zimne, jakby po chłodziarce. Sprawdź czy masz to samo.
kolego ja miałem też taki problem że klima działała ale nie można było regulować temperatury. "specjaliści" kazali mi wymieniać cały panel klimatyzacji, a w rzeczywistości chodziło o podświetlenie pokręteł na panelu klimy. Jeśli nie działa Ci podświetlenie któregoś z pokręteł to może być przyczyna. Ja zdemontowałem panel i wymieniłem diody na nowe i wszystko działa jak należy. Jeśli masz właśnie taki problem to napisz a ja przygotuję poradnik jak wymienić te diody bo jest z tym troche "babrania", które wymaga odrobinę cierpliwości