Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Lewarek hamulca ręcznego (przycisk)

zip
    Gość

Domyślnie Lewarek hamulca ręcznego (przycisk)

Witam, dziś podczas drogi do domu z pracy zauważyłem ze niechcący pozbyłem się przycisku od lewarka hamulca ręcznego, strasznie mi przeszkadza to jak teraz lewarek wygląda, wymiana na nowy to sporo robocizny z czego się domyślam wiec zacząłem kombinować jak sobie z tym fantem poradzić i wymyśliłem ze mogę zakupić nakładkę z nowym przyciskiem, już to nie będzie to samo ale przynajmniej nie będzie razić w oczy ta sprężyna przy przycisku. Mianowicie znalazłem taką o to nakładkę z 2 przyciskami w komplecie http://allegro.pl/nakladka-galka-na-...571517141.html tylko problem w tym ze przekrój nie ten i boję się ze nie uda mi się jej zamocować( bo może da się jak ściągnę starą rękojeść). Pisze bo mam nadzieje ze ktoś się już z czymś takim bawił i poradzi co i jak żeby to spasować albo odradzi i nie narażę się na niepotrzebne koszty . Patrzyłem też na nakładki o podobnym przekroju takim jaki jest normalnie zastosowany w alfie ale w tym przypadku nie ma przycisków o które tak faktycznie mi chodzi bo niego mi brak . Z góry dzięki za pomoc.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar stopczyk26
    Mieszka w
    Malczyce
    Auto
    Peugeot 407 3.0 V6 211KM 2005, Peugeot 307 1.4 88KM 2005

Domyślnie

Może tu coś wybierzesz dla siebie
    http://moto.allegro.pl/listing.php/s...+d%C5%BAwignia
    A to co podałeś to ja bym sobie odpuścił.

zip
    Gość

Domyślnie

Też nad tym myślałem tyle ze bez tunelu się nie obejdzie przy wymianie całej dźwigni + na pewno regulacja hamulca. Dodatkowo mam pytanie czy są jakieś różnice pomiędzy dźwigniami biorąc pod uwagę rodzaj napędu (np. JTD od TS) i rocznik bo dla mnie wszystkie wyglądają tak samo .
    Ostatnio edytowane przez zip ; 14-09-2012 o 21:11

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hitman047
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Bella 156 2.0 TS Niebieska piękność :) - kiedyś. Obecnie -> Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 KM

Domyślnie

Powiem Ci jedno - na pewno daruj sobie to co wrzuciłeś w pierwszym linku - mniej będzie już razić po oczach ta sprężynka ;P
    P.S. Trza było bokami na ręcznym nie latać to by się nie urwało
    Moim zdaniem najlepiej znaleźć używkę i po sprawie

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    okolice siedlec
    Auto
    alfa 156 1998 1600 ts

Domyślnie

kolego rekojesci samej nie sciagniesz bo jest chyba klejona i zby jej nie poszarpac to nie dasz rady chyba - a napewno nie na przykreconej dzwigni. ja kupiłem dzwignie cała za 30 zł bo tez miałem połamany przycisk zwalniający. tak czy inaczej musisz miec jakis kanał bo aby odkrecic 2 sruby mocujace dzwignie trzeba zdjąc czesc osłony termicznej wydechu.

zip
    Gość

Domyślnie

Dzięki za pomoc, chyba zdecyduje się na zakup całej, tylko mam jeszcze jedno pytanie. Bo moja alfa to rocznik 04 i czy będą do niej pasować dźwignie z serii np. od któregoś roku do 2004 bo według mnie niczym się nie różnią i czy z JTD będzie pasować ta z TS. Wszystkim dzięki za pomoc.