Ponieważ uszkodził mi się czujnik otwarcia drzwi i wyświetla mi na liczniku ciągle, że mam otwarte a nie demontowałem ich w celu sprawdzenia pytanie czego mam szukać ? Całego zamka drzwi ?
Ponieważ uszkodził mi się czujnik otwarcia drzwi i wyświetla mi na liczniku ciągle, że mam otwarte a nie demontowałem ich w celu sprawdzenia pytanie czego mam szukać ? Całego zamka drzwi ?
Jak kolega flup wcześniej wspomniał należy rozmontować zamek i podgiąć blaszkę która naciska na włącznik, przy okazji można przesmarować cały zamek (dla osoby która to robi pierwszy raz jest to trochę czasochłonne). Łatwiejszy sposób to wymiana całego zamka.
A czujnik to jakiś kontaktron ? Bo w drzwiach nie ma tradycyjnego guzika, które wciskają drzwi ?
czujnik jest wbudowany w zamek.
Czy występowały różne zamki ? Chcę kupić od TSa.
Do TS raczej nie projektowano innych zamków więc powinien pasować chyba że jest różnica między starą a nową wersją nadwozia.
Dobra czujnik doszedł, wygląda prawie tak samo ( w 99% ) różni się naprawdę drobnostkami. Zamontowałem i albo coś zjeb..... albo zamek jest zjeb.... albo poprostu nie pasuje. Problem w tym, że działa odwrotnie tzn przy zamkniętych drzwiach pokazuje że są otwarte a przy otartych że zamknięte. W czym może być problem ? Może coś nie tak złożyłem ? Help bo bella rozkręcona została w garażu - serce mi pęknie jak do jutra jej nie skręcę![]()
Moze zamiana plusa z minusem przy zamku pomoże...?
Sprawdzę. Niestety dziś już nie będę szukał, może jutro jak uda mi się normalnie skończyć prace.
Zamek jest taki: http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-16...669886440.html
Czy +/- będzie na wtyczce widocznej na zdjęciu czy na drugiej małej czarnej oznaczonej A i B. Przypuszczam, że na tej widocznej na zdjęciu bo ta druga mała dochodzi do siłownika. Jeżeli chodzi o kolory przewodów starego i "nowego" zamka to się zgadzają - wtyczki również, ale sprawdzimy. Powiedz mi jeszcze czy wiesz "na pamięć" który kabel jest plusem a który minusem ? Czerwony i czarny ? Sprawdzę miernikiem ale jeżeli ktoś ma większe doświadczenie bo ja pierwszy raz rozbieram drzwito zawsze może podpowiedzieć.