Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: [146] Auto Alarm - problem z pilotem

Warszawiak
    Gość

Domyślnie [146] Auto Alarm - problem z pilotem

Witam,

Mam problem z pilotem od alarmu w mojej 146. Otóż nie działa. Wymieniłem baterię, naciskam przycisk i tylko raz na kilkanaście prób na moment zapali się ta malutka czerwona lampka na pilocie.

Wyłączyłem alarm w bagażniku tym specjalnym kluczykiem bo inaczej wyje cały czas.
    Centralny zamek działa bo zamykam nim drzwi przez zamek w drzwiach kierowcy.
    Tak więc obstawiam, że tylko ten pilot jest popsuty skoro działa syrena i centralny.

Orientuję się ktoś gdzie mogę naprawić oryginalnego pilota od Alfy w Stolicy ? :uszy:

mariusz_k85
    Gość

Domyślnie

Witam! Też miałem ten problem z pilotem... Wystarczy go otworzyć i przeczyścić jakimś perfumem. Tylko ostrożnie go otwieraj żybyś nie połamał zaczepów. Ale nie przejmuj się bo nawet jak jakiś zaczep pęknie to wystarczy trochę "kropelki" i wszystko będzie ok. A za naprawę (przeczyszczenie) to skasują Cię pewnie ok.20-30zł a sam zrobisz to w 10 minut... Pozdrawiam!

shadow20
    Gość

Domyślnie

Witam.

Nie chcę zakładać nowego tematu więc piszę tutaj otóż tak:

Mam centralny zamek i alarm w pilocie z jednym przyciskiem, czyli jak załączam alarm to zamykam zamek. Otóż to czasami trzeba po zgaszeniu silnika czekać ok 10min aż zadziała mi pilot (lub) ta funkcja sterowana pilotem i jestem zmuszony pozostawić samochód bez alarmu, ale zamknięty przez zamek w drzwiach od kierowcy. Zaznaczam, że nie zawsze trzeba tyle czekać, że tak powiem pilot działa jak mu się podoba i kiedy mu się podoba.

Wyłącznik alarmu mam pod maską nie w bagażniku. Co to może być? usterka pilota czy mechanizm w samochodzie?

Pozdrawiam.

Model samochodu 146 z 95r 1.6 boxerek
    Ostatnio edytowane przez grzelutek ; 09-09-2009 o 19:18

Użytkownik Maniak resoraków Avatar aquarius01
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003

Domyślnie

Cytat Napisał shadow20 Zobacz post
    Wyłącznik alarmu mam pod maską nie w bagażniku. Co to może byc? usterka pilota czy mechanizm w samochodzie?
    Położenie wyłącznika alarmu sugeruje raczej, że zastosowano alarm firmy trzeciej. Zachowanie jakie opisujesz wskazuje raczej na problem z samą centralką alarmu a nie kluczem, czy jakimkolwiek innym elementem samochodu. Musisz zlokalizować producenta alarmu i zwrócić się do niego o ewentualną pomoc. Podjechanie do jakiegoś zakładu montującego alarmy i podejrzewam, że coś wymyślą. Jak się nie znasz to nie grzeb sam bo możesz narobić więcej szkód
    Pozdrawiam
    Zbyszek
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997

shadow20
    Gość

Domyślnie

Ok. Dzięki.

Pozdrawiam