co może być przyczyną luźnych klocków hamulcowych w zaciskach?(strasznie dzwonią na nierównościach) za słabe sprężynki a może zużyte zaciski? dodam że klocki są nowe a AR hamuje dobrze
co może być przyczyną luźnych klocków hamulcowych w zaciskach?(strasznie dzwonią na nierównościach) za słabe sprężynki a może zużyte zaciski? dodam że klocki są nowe a AR hamuje dobrze
Mam ten sam problem na tylnym lewym zacisku.Podejrzewam ze jarzmo do trzymania klocka jest juz wyrobione i dlatego lataja.
a jakie masz klocki? markowe czy jakiś badziew? ja mam badziew może to jest powodem? zacisk jest nieruchomy tylko klocki w nim latają, może wymiar ich jest nieodpowiedni?
A może mi ktoś powiedzieć jaki to dźwięk? Do czego podobny? Pytam ponieważ też najprawdopodobniej miałem podobny problem, który sam się rozwiązał, gdy zareklamowałem klocki i dostałem następne - tym razem VALEO :mrgreen:Napisał OO__V__OO
Nie wiem czy wiecie, ale piszczące klocki hamulcowe są podstawą do reklamacji - tym bardziej jeśli wymieniane były również tarcze![]()
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
klocki sa luzne i na nieruwnosciach obijaja sie o zacisk i tarcze jest to dzwiek metaliczny
do tego oczywisie piszcza:-/
w sumie to niewiem.Ojciec mi zmienial jak bylem za miedza ale wszystkie klocki jakie mialem dzwonily.Ktoregos dnia przysiade i pobadam.Napisał OO__V__OO
nie ma mozliwosci wyrobienia zacisku.przynajmniej nigdy o takim czyms nie slyszalem.jesli klocki sa luzne to wina jest TYLKO sprezyny podczymujacej klocek.w zaleznosci od typu zacisku,element sprezysty jest z drutu lub blaczki.Napisał OO__V__OO
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Ja mam podobny problem.. gdy cofam i hamuje buczy mi coś z tyłu, co to może być? ;] byłem na przeglądzie, koleś stwierdził, że klocki itp. są w porządku, wspomniał coś o rurze wydechowej, dokładniej o końcówce, że to może haczyć o zderzak z tyłu.. dziwne...
Kolego alfaholic145JTD sprawdź dokładnie centymetr po centymetrze wydech.
A ja nie mam zadnej sprezyny ani z przodu ani z tylu i najlepsze jest to ze dzwoni tylko tylne lewe kolo.Napisał lesio146