Witam ostatnio zauważyłem po trasie, że rura od dolotu w moim samochodzie jest mocno ciepła. co może być tego przyczyną? od razu dodam, że mimo tego tak czy siak samochód dławi mi się na niskich obrotach.
Witam ostatnio zauważyłem po trasie, że rura od dolotu w moim samochodzie jest mocno ciepła. co może być tego przyczyną? od razu dodam, że mimo tego tak czy siak samochód dławi mi się na niskich obrotach.
W ktorym miejscu jest juz ciepla?, Wlot przed filtrem, rura za filtrem przed przeplywomierzem, za przeplywomierzem w strone przepustnicy? I jak bardzo ciepla, Nagrzana jak rury termostatu, czy tylko troszke?
temperatura powietrza w dolocie może dochodzić do + 90 stopni, na taki zakres są zaprojektowane mapy w ECU. - http://www.intercars.com.pl/pliki/PL...i_gazu_LPG.pdf -
nagrzana jest rurka przed przepławką a za filtrem powietrza gdzie uważam, że ona powinna być zimna tak miałem w bmw. Z filtra do przepływki powinien chyba być swobodny przelot powietrza a tu się robi znacznie ciepła rura. Nie jest to jakaś kosmiczna temperatura. Mogę spokojnie złapać ten plastik bez oparzenia się ale czuć wyraźnie ciepło