Chce zalozyc gaznapiszcie jak ik i nie wiem czy warto napiszcie jak sie sprawuja te silnniki na gazie. Dzieki
Chce zalozyc gaznapiszcie jak ik i nie wiem czy warto napiszcie jak sie sprawuja te silnniki na gazie. Dzieki
uzupełnij profil!! a sekwencję załóż i po problemie
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
kolega ma 2.0 ts na gazie z dt gas system-tak to ci co byli w interwencjii chodzi mu elegancko roznicy nie widac miedzy gazem a benzyna jezdzilem tym autkiem. spalanie przy jego dosc ostrej jezdzie to okolo 15 litrow na 100 ale zaznaczam on jezdzi ostro nie zaluje jej gazu. a na marginesie to zakladam gaz do autek i taka sekwencje moglbys u mnie miec za 2200 ale daleko mieszkasz ciekaw jestem ile krzykaja w katowicach
Ja mam 2.0 i sekwencje i muszę powiedzieć, że w jeździe nic się nie odczuwa , według mnei tak samo jak na benzynie tylko oczywiście musi być tankowany dobry gaz a nie jakis szajs, polecam tylko podobno gaz ma zdrożeć 30% ://
też myślałem aby założyć dobrą instalacje do mojej 2.0 tylko raz że gaz ma zdrożeć a dwa jakoś dalej nie mam aspektów które mnie do gazu chcą przekonać jedynie taki ze tanio
Co pół roku przy okazji podwyżek cen benzyny słyszy się o podwyżce cen gazu. Ja tak od kiedy pierwsze własne auto zakupiłem (4 lata temu to było) słyszę: gaz ma zdrożeć, gaz ma zdrożeć. I co? I zdrożał. Ale minimalnie. Nikt teraz nie pamięta, że gaz kosztował kiedyś 1.20zł. Bo jak benzyna jest po 4.70zł to nikt nie marudzi że gaz po 2.10zł :wink:Napisał Kosiar
Ale do rzeczy, ja gazu nie założyłem po zakupie auta kilka lat temu, czy żałuję? Nie wiem, ale wiem że nie zrobiłem tego przede wszystkim "bo miał zdrożeć" :? Aby to miało sens gaz należy założyć jak najszybciej, wtedy maksymalizujesz oszczędności. Albo zrób to od razu, albo wcale.
Jeżeli mogę Ci coś doradzić, jak smigałem 166'ką z gazem (już taką zakupiłęm) to okazało się że w ASO gdzie z nią jeździłem instalują gaz, znają silniki V6, TS i wiedzą co dla nich dobre i które instalacje nie sprawiają problemów. Jakie wtryskiwacze wybrać do Twojej pojemności i pozostałe elementy. Odwiedź ASO lub zadzwoń do nich i pogadaj. Przecież oni to robią na co dzień. I kompleksowo.
Bo co z tego, że ja Ci doradzę instalację LPI, jak nie będzie serwisu i mechanika z kompem do tej instalacji w Twoim pobliżu?
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
no właśnie chyba wybiorę się do GANINEXU w katowicach gdzie mam najbliżej i tam pogadam , mam pytanie czy TS będzie mocno zmulony na gazie?
Nie powinien, jeżeli dobrze zrobią i nie będziesz skąpił.
Ogólnie to już nie te instalacje co dawniej. Różnica jest, ale nie powinna być bardzo odczuwalna. Niektórzy mówią że nie widzą różnicy.
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
Optymalny zestaw:
Sterownik: Stag300, a z tanszych kme, zenit
Reduktor: Zavoli Zeta S, kme silver powinien dac rade, moze cos z Europegas do 200ps lub nowosc scorpion mioni do 160ps. Ma ponoc male przerosty cisnienia po cut ofie.
Wtryskiwacze: Magic jet, planijet, z dozszych khein. Nie daj sobie wcisnac valteca lub riala.
Przy prawidlowym montazu w/w zestawu auto bedzie pracowoalo jak na pb
Mam 1.8 TS ale jak ci zaloza dobrze tak jak mi to bedzie lepiej jezdzila na gazie niz na benzynie,spalanie 12 l z klima i ostra jazdalepiej trzyma temperature silnika,narazie tylko 1500 km na gazie ale mysle ze te silniki kochaja gaz
![]()