Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Temat: [156] Kupno, rozsadna cena?

Romales
    Gość

Domyślnie [156] Kupno, rozsadna cena?

Alfa 156 :>> , drewniano w srodku, klima, nie wiem ile dokladnie poduszek,napewno wiecej niz 2, wszystkie elektryczne szyby, nie ma skory, fotele z miesistego i przyjemnego materialu.Ogolnie auto z raczej pewnego zrodla i wyglada fenomenalnie.Przebieg 120 tys. silnik 1.9 JTD 2000 rok
    I teraz moje pytanie, jaka jest w miare rozsadna cena za to auto ??Wlasciciel chce 20 tys. wiem, ze trzeba targowac ale ile ?!
    aha i czy sprzeglo w tym autku chodzi raczej miekko czy twardo ?

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

Kolego takich tematów jak Twój było juz bardzo dużo.. Poczytaj najpierw forum a się wszystkiego dowiesz...

Nikt tutaj Ci nie powie czy warto czy nie, auta nie kupuje sie na odległośc, wszystko tzreba widzieć, więc bardzo Cie proszę przejrzyj forum i nie zaśmiecaj Nam tutaj

Prośba do moda o zamykanie tego typu postów, są bez sensu...

Pozdrawiam
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

gardlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Alfamaniak156
    Kolego takich tematów jak Twój było juz bardzo dużo.. Poczytaj najpierw forum a się wszystkiego dowiesz...

Nikt tutaj Ci nie powie czy warto czy nie, auta nie kupuje sie na odległośc, wszystko tzreba widzieć, więc bardzo Cie proszę przejrzyj forum i nie zaśmiecaj Nam tutaj

Prośba do moda o zamykanie tego typu postów, są bez sensu...

Pozdrawiam
    Jak czytam takie teksty to robi mi się niedobrze, zrozum kolego że dzięki nowym postom i pytaniom to forum żyje, co z tego że ten temat był kiedyś tam poruszany? Jest wielu nowych użytkowników którzy mogli by wnieś coś nowego do tego tematu a tego nie robią jak widzą że problem pochodzi sprzed trzech lat. Ciągłe pisanie że coś już było to balsamowanie i uśmiercanie dyskusji na forum. Więcej wyrozumialości, dzięki powtarzaniu tematów w dyskusji mogą uczestniczyć coraz to nowsi forumowicze, dyskusja się ożywia a strona tętni życiem!

matrix156
    Gość

Domyślnie

Romales, kolego ja takie autko przywiozłem sobie z Holandii po trzech miesiącach szukana bo 99 % alf które oglądałem miało przebieg ponad 300 tyś .kupiłem w serwisie alfy przebieg 127 tyś najlepsza dostępna opcja książka serwisowa prowadzona do dnia zakupu rok 1999 1,9 jtd zapłaciłem za nią 15.900 + opłaty ale warto było zrobiłem 40 tyś i wymieniłem czujnik wału
    gardlo, masz rację pora skończyć z faszystowskimi metodami co się podoba to jest a co się nie podoba to się wytnie
    jest nowy Alfamaniak to niech się pyta za pytanie nie biją więcej się dowie mniej będzie pytał
    Romales, u mnie sprzęgł chodzi lekko i miekko

Romales
    Gość

Domyślnie

Przepraszam jesli pytam o glupoty i kogos zdenerwowalem :mrgreen:
    To moje pierwsze auto, nie mam zamiaru kupowac jakiegos niemieckiego badziewia albo japonczyka, ktorym jezdza wszyscy, dlatego wypytuje o rzeczy byc moze dla kogos oczywiste.Patrzylem na forum ale srednio znalazlem odpowiedz, tak chcialem zapytac zwyczajnie, w koncu forum od tego jest (?)
    Zakochalem sie w tym autku poprostu.
    Mam zamiar targowac na 18 tys. sprzeglo jest twarde jak w sportowym aucie, to zle? Myslicie ze ta cena z pewnego zrodla to zdzierstwo?
    W sumie w glebi serca juz sie zdecydowalem na to auto, ale nie chce zeby ktos mnie oszukiwlal, nie chce przeplacac, zrozumcie

Użytkownik Ogier Avatar slow
    Mieszka w
    Krotoszyn
    Auto
    AR 156 2.0TS 1999r.

Domyślnie

Kto pyta nie błądzi,a kto nie ma ochoty niech nie odpowiada i siedzi cicho :x
    @LFA-to nieziemska robota!!!!!!!!

http://slow.fotosik.pl/

matrix156
    Gość

Domyślnie

Romales, jak ci się podoba i przebiegu jesteś pewien to kupuj
    auto i tak się kupuję sercem a 18 tyś to rozsądna cena za dobrą alfę w tym roczniku a co z tego ze kupisz za 15tys wraka a 7 tyś w nią włożysz

Romales
    Gość

Domyślnie

Z tego co sie dopatrzylem na forum to twarde sprzeglo = wymiana ? ile to moze kosztowac ?

matrix156
    Gość

Domyślnie

Romales, jak wymienisz sprzęgło= tarcza + docisk+ łożysko wyciskowe + robocizna ok 1000 zł poza serwisem

Romales
    Gość

Domyślnie

Oj w takim razie grubo sie bede jutro targowal :mrgreen: