Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Szukam mechanika z Bielska i Okolic

GladArk146
    Gość

Domyślnie Szukam mechanika z Bielska i Okolic

Witam

Ciekawi mnie czy w okolicach bielska można znaleźć dobrego w miarę taniego mechanika znającego się na Alfach, nie chodzi mi o ASO, bo ceny mają troszkę wysokie.
    Oczywiście z Bella nic się nie dzieje, zdrowa jak ryba Pytam z czystej ciekawości. Chce już mieć jakieś rozeznanie

Pozdrawiam.

biedziak
    Gość

Domyślnie witam

ja jedynie moge ci polecic goscia w autokomisie quatrro w mikolowie. zajmuje sie alfami juz dobrych pare lat.wymienialem u niego wszystko z czym mialem problemy, miedzy innymi silnik skrzynie biegow, zawieszenie i sprzeglo. trzeba umiec sie z nim dogadac bo jest wlascicielem komisu i nie zawsze ma czas. napewno nie wszyscy go tu na forum polecaja ale ja nie mialem akurat z nim zadnych problemow.
    poxdrawiam

GladArk146
    Gość

Domyślnie

BIEDZIAK - Dzięki dobrze wiedzieć że ktoś taki jest, bo nie chce oddawać autka do kogoś kto naprawia tylko dresowozy i inne "pseudo fury" Jak na razie auto pracuje idealnie, choć troszkę wariator spiewa przy odpalaniu, ale to początkowe stadium więc jeszcze troszkę pojeżdzę. Pzdr

biedziak
    Gość

Domyślnie jest jest

na innym forum nie bardzo go polecali, ale jak dla mnie gosc duzo wie o alfach. sam u niego kupilem boksera i wszystko wlasnie tam naprawialem. a on sam mial kilka modeli w tym pieknego czarnego juniora 146 i 145 1,7 bx. stara gwardia ze tak powiem. silnik ktory u niego montowalem po zatarciu starego przejechal juz 70 tys i dalej smiga jak nowka, to samo jesli chodzi o skrzynie biegow. ceny tez ma bardzo przystepne, ale trzeba umiec sie dogadac.

GladArk146
    Gość

Domyślnie

Właśnie o kogoś takiego mi chodzi, bo na ASO to mnie nie stać byle pierdoła i kasują jakby pół auta wymienili Może kiedyś sam się zabiorę za ten wariatorek tylko musiałbym sobie blokade skołować i jakiś dobry opis naprawy, nawet widziałem tutaj na forum.

Życze szerokiej drogi i wielu kilometrów bezawaryjnej jazdy Pozdrawiam <hello>

Użytkownik Rowerzysta Avatar fafa
    Mieszka w
    Knurów/Mysłowice
    Auto
    RWD & FWD & Q4

Domyślnie

Cytat Napisał GladArk146
    ASO to mnie nie stać
    Masz w Bielsku najlepsze i zarazem najtansze ASO (CS FAP na Komorowickiej) jakie znam. Niejednokrotnie wycena uslugi dla 147 czy obecnie 33 byla tansza niz u mojego ulubionego mechanika. Jedyne zastrzezenie - to wiedziec co sie chce i miec swoje materialy.

GladArk146
    Gość

Domyślnie

To pojade do tego sobie tam na komorowicką wariata wymienić jak zacznie się częściej odzywać, Ciekawe ile za to wezmą? Dobrze mieć juz wcześniej rozeznanie po serwisach, żeby później nie szukać gdy będzie za późno

Użytkownik Rowerzysta Avatar fafa
    Mieszka w
    Knurów/Mysłowice
    Auto
    RWD & FWD & Q4

Domyślnie

Cytat Napisał GladArk146
    Ciekawe ile za to wezmą
    Napisz e-maila na adres fapcs-biuro.obslugi.klienta@fiat.com to sie dowiesz wszystkiego ze szczegolami. Na odpowiedz czeka sie zwykle 24 godziny, podajac numer nadwozia i przewidywany zakres prac do wykonania. Z tego co pamietam, robocizna za wymiane wariatora + napedu rozrzadu jest naprawde niska, jesli nie najnizsza z mozliwych. Jak kiedys porownywalem to przebila cena niezalezne warsztaty. Naturalnie, nie ma rozy bez kolcow - policza cie za uzyte czesci w cenach nominalnych. Jesli bedziesz przewidujacy to zaopatrzysz sie w nie wczesniej, placac za oryginaly niejednokrotnie 1/3 ceny sugerowanej w CS FAP

GladArk146
    Gość

Domyślnie

Wiem... Niestety za części drogo liczą, na pewno gdybym miał robić z wariatorem to wcześniej kupiłbym swoje części i niech montują wyjdzie dużo taniej

Pozdrawiam <hello>

Siner
    Gość

Domyślnie

http://www.eurocar.motofirma.pl/ko.htm ja tam jezdze i nie nazekam... goscie znaja sie na alfach a ceny ehh trudno stwierdzic...
    numer na warsztat to 33 8116617