Udało się w końcu mam silnik do mojej AlfyWe wtorek autko do odbioru
Już siędoczekać nie moge bo prawie 2 miesiące stała z daleka odemnie....
Udało się w końcu mam silnik do mojej AlfyWe wtorek autko do odbioru
Już siędoczekać nie moge bo prawie 2 miesiące stała z daleka odemnie....
Zaraziłem się wirusem alfa
z jakiego na jaki zmieniłeś? jaki koszt takiej przyjemności?
Szczerze to kupiłem ten sam 1.6TS.Miałem bliskie spotkanie z dużą ilością wody i korbowodey mi popękały.Silnik kupiłem za 2600 z kompletnym osprzętem.Wymiana łacznie z holowaniem i przezbrojeniem silnika ok 1000zł...Ale grunt że w końcu będzie jeździć![]()
To czekamy na wrażenia, napisz czy mechanik wszystko na ostatni guzik podopinał
Już się tak chwaląc powiem, że ja będe miał swoją Alfe w niedziele, a oddałem ją do lakierowania i wyklepania (drzwi były wgniecione przeze mnie, a błotnik przedni już był jak kupiłem), dziś widziałem jak ładnie zaszpachlowane są nierówności (pare gram szpachli tylko) i czeka teraz na malowanie, nie moge sie doczekac az ja zobacze znów w pełnej krasie
Od razu jak ją dostane jade zakupić "kosmetyków" takich jak pasta tempo, wosk koloryzujący itp. co by się świeciła jak gwiazda![]()
Jak tylko odbiore to dam znać..A ty jak odbierzesz swoją to czekam na fotki jak ci ją odpicowali
pozdrawiam
jak duza to byla woda i jak szybko jechales :?:Napisał Marek
zawsze jezdze jak na iglach po wiekszym deszczu, bo slyszalem wlasnie ze lubi sobie zassac wody silnik ;//
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Jechałem ok 20 a wody było do kostek....okazało się później że między tymi dwoma plastikowymi "garnkami" nie było rurki łonczącej dlatego zassał wody.Więc moi drodzy alfafolicy sprawdźcie to sobie czy jest u was żeby ustrzec się takich nieprzyjemności na jakie ja trafiłem
ja aktualnie sobie buduje motor 1.6 TS do 146 ciekawe jak mi pujdzie![]()
składasz go od podstaw??
To mnie zaskoczyłeś 20 km/h, wody zaledwie pod kostki i silnik zassał wody? Powiedz mi jeszcze o jakich "garnkach" mówisz - czy w moim silniku znajdę jakiś odpowiednik tego o czym mówisz?Napisał Marek
P.S. Mam nadzieję, że "transplantacja" się uda :>>
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.