Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Temat: [145] Kilka intrygujących rzeczy...

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Lubin

Domyślnie [145] Kilka intrygujących rzeczy...

Gdy poruszam się swoją Alfką, słyszę po bokach (bocznych drzwiach, wersja 3 drzwiowa) dziwne odgłosy, tak jakby skrzypiały mi drzwi, co zrobić żeby tak już nie skrzypiały, piszczały...?

Jeszcze jedno.. nad zestawem wskaźników, słysze szumy, pewnie muszę rozkrecić (ciekawe jak..) i sprawadzić co tam się dzieje, może jakies zwarcie.. są momenty, że nic mi nie szumi

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeszczeeeeeeeeee jednoooooooooo.. lewe drzwi od kierowcy nie mają blokady.. jak je otworze to mi spadają i się zamykają drzwi.. prawe drzwi mają blokade.. jak to naprawić?!

Co Wy na to wszystko? czekam na odpowiedzi..
    Pozdrawiam Alfaholiców!

Użytkownik Rowerzysta Avatar kozi_Lukasz
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Auto
    Było AR 146 1.4TS, 166 2.4 JTD 2000r. Jest AR 159 2.4JTDm 2008, Giulietta Sprint 2015 170 TCT

Domyślnie Re: Kilka intrygujących rzeczy...

Cytat Napisał alfaholic145JTD
    Gdy poruszam się swoją Alfką, słyszę po bokach (bocznych drzwiach, wersja 3 drzwiowa) dziwne odgłosy, tak jakby skrzypiały mi drzwi, co zrobić żeby tak już nie skrzypiały, piszczały...?
    Myślę ze kiedyś ktoś zdejmował boczki i nie założył nowych zapinek w miejsce tych które udało sie zepsuć

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Lubin

Cytat Napisał kozi146
    Myślę ze kiedyś ktoś zdejmował boczki i nie założył nowych zapinek w miejsce tych które udało sie zepsuć
    W którym miejscu są te zapinki ?

gALL
    Gość

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeszczeeeeeeeeee jednoooooooooo.. lewe drzwi od kierowcy nie mają blokady.. jak je otworze to mi spadają i się zamykają drzwi.. prawe drzwi mają blokade.. jak to naprawić?!
    Wymienic ciegno, tzw. ogranicznik drzwi. Koszt nowego to 30-40zl. Nie rade kupowac uzywanego. Aby go wymienic trzeba miec waska reke oraz zdjac boczek drzwi.

Bez dobrego zestawu wkretakow i kluczy nie radze sie za to brac, bo sruby czesto sa zapieczone.

Ostatnio to robilem w Gtv i juz wiem dlaczego serwis zaspiewal sobie ponad 80 funtow za wymiane (kur... niewygodna operacja). U mnie jedna sruba byla bardzo zapieczona, na szczescie WD40 i 2 piwa czekania rozwiazaly sprawe, choc juz jej potem nie wkrecilem.

Pozdrawiam
    Klauidiusz

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

A skrzypi Ci boczek czy raczej drzwi. Bo jak drzwi to spróbuj je podciągnąć na zawiasie zamka i dokręć śruby na dwóch zawiasach z przodu.
    Jak piszczy Ci boczek to kup taśmę filcową i obklej jego brzegi, szczególnie tam gdzie styka się z gumą.
    Zapinki są w boczku jak go ściągniesz to zobaczysz wypustki na nie.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Lubin

Domyślnie

Cytat Napisał Lesio
    A skrzypi Ci boczek czy raczej drzwi. Bo jak drzwi to spróbuj je podciągnąć na zawiasie zamka i dokręć śruby na dwóch zawiasach z przodu.
    Jak piszczy Ci boczek to kup taśmę filcową i obklej jego brzegi, szczególnie tam gdzie styka się z gumą.
    Drzwi skrzypią, strasznie denerwujący odgłos...

Dzięki koledzy, w poniedziałego albo wtorek zacznę coś działać ))) pozdrawiam )

Użytkownik Rowerzysta Avatar kozi_Lukasz
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Auto
    Było AR 146 1.4TS, 166 2.4 JTD 2000r. Jest AR 159 2.4JTDm 2008, Giulietta Sprint 2015 170 TCT

Domyślnie

zapiki sa przymocowane do "boczku". Jak go odczepisz to ujrzysz

ViP Maniak resoraków Avatar Rufik
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    wigry 3/AR166 1,4 tdi

Domyślnie

silikon w sprayu i do dzieła
    a jak nie pomoże to jak kolega wyżej napisał podnieś drzwi na zamku i będzie gites
    [IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Lubin

Cytat Napisał gALL
    Wymienic ciegno, tzw. ogranicznik drzwi. Koszt nowego to 30-40zl. Nie rade kupowac uzywanego. Aby go wymienic trzeba miec waska reke oraz zdjac boczek drzwi.

Bez dobrego zestawu wkretakow i kluczy nie radze sie za to brac, bo sruby czesto sa zapieczone.

Ostatnio to robilem w Gtv i juz wiem dlaczego serwis zaspiewal sobie ponad 80 funtow za wymiane (kur... niewygodna operacja). U mnie jedna sruba byla bardzo zapieczona, na szczescie WD40 i 2 piwa czekania rozwiazaly sprawe, choc juz jej potem nie wkrecilem.

Pozdrawiam
    Klauidiusz
    Dobrze piszesz, cięgno poszło.. kupiłem oryginał z ASO za 50 zł, mam zamiar sam wymienić.. mam nadzieję, że sobie poradzę wiem, że będzie ciężko, bo faktycznie dostać się tam i cokolwiek zrobić to nie lada wyczyn

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Lubin

Domyślnie

Cytat Napisał Lesio
    Śruby są dokręcony na maxa nic nie muszę dokrecać.. mam na myśli te 3 śruby... widocznie jest inny problem z tymi boczkami... hmm..