Witam z Bydgoszczy miłośników wszystkich Belli.

Aktualnie poszukuję 147 w JTDku, mam nadzieję, że wkrótce stanę się pełnoprawnym członkiem waszej społeczności ;-)

Parę słów o mnie. Przygodę z motoryzacją na poważnie zacząłem jakieś 10 lat temu, kiedy jako student z ograniczonymi środkami postanowiłem reanimować stojącego w rodzinie VW Passata 1.6D 83r. po nieudanym remoncie silnika. Po półrocznym dłubaniu uczeniu się wszystkiego od podstaw poskładałem serducho robiąc raz jeszcze generalkę (szlif+nowe tłoki) i wyjechałem krążownikiem na szosę. Generalnie nie było weekendu żebym nie dłubał czegoś przy tym aucie, jak nie naprawy to jakieś ulepszanie itd.
Później był Passat 1.9TDI 96r. następnie już po założeniu rodziny, Ford Focus Mk1 1.6 i.

Od pewnego czasu rozglądam się za kolejnym autem bo wsiadając do Forda mam już mdłości.
Przeglądać fury osiągalne względem mojego budżetu trafiłem na Alfy i muszę przyznać, że jest to chyba miłość od pierwszego wejrzenia, bo już żadne inne auta mi się nie podobają .
Tak więc nadszedł czas na prawdziwy samochód, który da sporo przyjemności z jazdy dlatego jestem tutaj, mam nadzieję, że już niedługo znajdę swoją Bellę.

Pozdrawiam

Alex