Witam
Mam problem z elektryką w mojej AR147 1,9JTD 115km a mianowicie:
Jakiś czas temu zdarzało mi się że nie działały wycieraczki (raz działały a raz nie). Byłem u elektryka i powiedział, że muszę wymienić przełącznik zespolony.
Wymieniłem więc go na taki
z tym, że w starym (niesprawnym) przełączniku metalowy styk, który zaznaczyłem na czerwono był odgięty w drugą stronę (tak zrobił elektryk i sprawiało to że wycieraczki można było włączyć bez uruchamiania zapłonu.)
Teraz, gdy wymieniłem stary przełącznik na nowy nie odginając tego styka/styku (nie wiem jak jest poprawnie xD) nie mogę uruchomić radia i szyb bez zapłonu i co najdziwniejsze, gdy wciskam na pilocie przycisk otwierania klapy bagażnika migają kierunkowskazy ale klapa się nie otwiera. można ją otworzyć tylko gdy jest włączony zapłon.
Poza tym z każdym przekręceniem kluczyka kasują się ustawienia radia.
Wcześniej zanim przestały "zawieszać się" wycieraczki wszystko działało jak należy (po wyłączeniu zapłonu mogłem jeszcze przez jakiś czas otwierac/zamykac okna, bez zapłonu mogłem włączyć radio i otworzyć klapę.)
Nie wiem jaka może być przyczyna tego problemu a nie mam zbytnio czasu zeby jechac do elektryka więc proszę was o pomoc![]()