Jak w tytule.
Jeździł ktoś na tym?
Jak auto stoi przy -35mm i -40mm? Mile widziane foto jak to wygląda.
Jak auto zachowuje się na nich?
Chce zainwestować w te JAMEXY ale najpierw chciałem się dopytać może ktoś miał je.
Pozdr.
Jak w tytule.
Jeździł ktoś na tym?
Jak auto stoi przy -35mm i -40mm? Mile widziane foto jak to wygląda.
Jak auto zachowuje się na nich?
Chce zainwestować w te JAMEXY ale najpierw chciałem się dopytać może ktoś miał je.
Pozdr.
Tak, jestem użytkownikiem 33 na sprężynach firmy Jamex.
Moja opinia co do nich jest podzielona. W przypadku sprężyn, które kupiłem:
przednie sprężyny były i są OK, jest tak jak powinno czyli dosyć twardo,niżej niż na seryjnych i fajnie się prowadzi;
niestety o tych sprężynach na tył nie powiem już tyle dobrego. Pierwszy zestaw sprężyn na tył szybko się zużył i trzeba było reklamować na gwarancji, niestety z kolejnymi nie było dużo lepiej. Dlatego postanowiłem wrócić do seryjnych i jestem bardziej zadowolony.
Na podstawie swoich doświadczeń moge polecić zakup sprężyn firmy Jamex tylko na przód, a na tył jeśli koniecznie chcesz obniżyć poszukać innej firmy.
Ale jeździsz na seryjnych amorach ? Podobno z Golfa II coś można podpasywać na tył. Czy to prawda nie mam pojęcia ale jak będę rozbierał u siebie to porównam i napisze co i jak z tym. niestety będę musiał kupić cały komplet razem z tylnymi więc na początek niech będą a w tym czasie będę szukał alternatywy![]()
Dzięki za odpowiedź
Jeszcze spytam zakładałeś je do 3 serii?
Ostatnio edytowane przez matt155 ; 02-12-2012 o 12:17
Zakładałem do serii 2, bo tylko taką do tej pory posiadałem,ale zawieszenie tylne 2 i 3 jest takie same(jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi) .
Ok dzięki za odpowiedźjutro wezmę do roboty jedną przednią sprężynę zobaczę od czego są podobne i sprawdzę może jakiś tani zamiennik
![]()
Jeśli taki efekt wychodzi na tych JAMEXach to zakładam je
http://www.polskajazda.pl/Samochody/...33/3107/796977
Zawsze możesz założyć Eibachy. Na nie nikt się nie skarży.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS