Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Temat: [155]kilka pytan po dluzszej nieobecnosci:D

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    mialem w p.d. i posprzedawalem:D

Domyślnie [155]kilka pytan po dluzszej nieobecnosci:D

witam
    wracam po ponad roku znow kupilem alfe tym razem 155 2.0 8v nie moglem patrzec jak koles schodzi z ceny zeby ja sprzedac wiec sie nad nim zlitowalem DD no i tak mam czarna strzale chyba najpiekniejsza alfe jaka powstala :mrgreen: jak ja podciagne pochwale sie niestety mam juz 2 takie do zabicia czasu wiec pewnie minie troszke czasu dostalem ja z calym bagaznikiem czesci niestety wlascicielowi braklo checi i tak mam nowa zabawke.

wymienilem juz jeden wahacz w sobote bedzie drugi i mam nadzieje sciagne skrzynie wymienie simery i sprzegielko. kilka rzeczy nie wiem jak zrobic bo nie wiem jak bylo w orginale. i tak:

1. czy w tej alfie 95 rok da sie jakos od srodka otwierac bagaznik? teraz musze uzywac kluczyka jest gdzies jakis magiczny przycisk?
    2. jakie swieczki? podobno to zwykle 8 swiec nie zadne 4 platynowki 4 zwykle. nie zagladalem jeszcze tam a musze na sobote miec kpl gratow.
    3. szyberek: uchylam, jest git,zamykam a on wpada do srodka i zaczyna sie chowac w dach:| wiec puszczam przycisk i wciskam zaby sie domknol i wtedy dopiero on staje tam gdzie powinien. przykaznik czy ten mechanizm ktory jest obok silniczka?
    4. nie dziala mi lusterko pasazera. jakies sugestie?

puki co to tyle zapewne bede pisal na bierzaco co zauwaze

pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar alfasound_mania
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 155 1.8 8V;Alfa Romeo GT 1.9 JTD;Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Domyślnie

Ad1.
    Magiczny przycisk znajduje się w schowku w górnej jego części jak się przychylisz to napewno go zobaczysz a jak nie ma to jest coś nie halo.

Ad2.
    Jest osiem takich samych świec katalogi w sklepach sugerują zwykłe NGK V-line po 9 złoty takich na pewno nie kupuj , rozśądna świeca za dobrą cenę to Beru Ultra X przynajmniej ja takich używam lecz jest to rzecz gustu

Ad3.
    Nie mam szyberka więc Ci tu nie pomoge

Ad4.
    Czasem po prostu sie zastanie spróbuje poruszać lustro trochę ręką a potem wejdź do środka i spróbuj jeszcze raz jeśli nie pomorze to musisz jechać do elektryka
    Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Katowice
    Auto

Domyślnie

dobra dzis walczylem z tematem nie otwierajacej sie klapy bagaznika i:
    naciskam ten przycisk w schowku tyka przekaznik i pokazuje sie 12v na grubym niebieskim kablu przy zamku. na 2 cienkich kablach jest ciagle 12v. jedyne co to nie ma na grubym czarnym kablu masy. rozumie ze powinna na czarnym byc masa? moze ktos to sprawdzic u siebie? jutro bede rozbieral dalej bagaznik zeby zobaczyc gdzie ten gruby czarny idzie bo do bezpiecznikow nie dochodzi.

czy te pokretlo na siedzeniu kierowcy to podgrzewanie siodelka? prad dochodzi ale te pokretlo kreci sie conajmniej 10 obrotow chyba jakis burak to przekrecil czy tak ma byc? chyba nie grzeje ale ciezko wyczuc przy sloncu

jeszcze jedno z tylu nad glowa pasazerow na srodku mam lampke i cos z niej wystaje jakies 4 male ukladziki co to jest? chyba brakuje mi jakiejs oslony bo widac ten uklad.

siwy144
    Gość

Domyślnie

To nie jest podgrzewanie fotela.
    ten przekażnik cały jest zaraz obok silnikcza wystarczy zdjać lampke przednia i widac.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Katowice
    Auto

Domyślnie

to co to jest te pokretlo jesli nie podgrzewanie?

siwy144
    Gość

Domyślnie

Regulacja no odcinek lędźwiowy Bo jak by wygladało tak ogrzewanie fotela a te kable co dochodza sa jedynie od pasów

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Katowice
    Auto

Domyślnie

ha nie lykam tego jutro wkleje foto jak w morde strzelil jest tam narysowana jakas skala i do fotela dochodzi od dolu 12v jak bedzie trzeba rozbiore ten fotel

o takie cos jak tutaj na fotelu kierowcy widac to na zdjeciu pokazujacym kanape tyl http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6175586

siwy144
    Gość

Domyślnie

kable jak mówiłem sa od czujnika zapiecia pasów widać nawet jak dochodzi do zapiecia . jakis dodatkowy kabel moze być od napinacza jeśli masz air bag. A że masy nie ma to pewnie bedzie przerwany kabel w łączeniu miedzy klapa a karoseria czesta przypadłośc w 155 zobacz czy na klapie masz mase i tam daj do siłownika nic sie nie stanie

grzelutek
    Gość

Domyślnie

Pokrętło do regulacji podparcia lędzwiowego pleców.Rzecz mechaniczna,może być uszkodzona.

lysy76
    Gość

Domyślnie

podłacze się pod pytania czy do silnika 1.7 TS wszystkie 8 świec też są jednakowe?