jak w temacie mam pytanko czy ktos wymienial to cudo i czy da sie to samemu zrobic bo leje mi plyn hamulcowy z tloczka i chce to wymienic tylko czy sam dam rade??
jak w temacie mam pytanko czy ktos wymienial to cudo i czy da sie to samemu zrobic bo leje mi plyn hamulcowy z tloczka i chce to wymienic tylko czy sam dam rade??
Jeśli tylko masz klucze, to nie jest nic trudnego.
Jednak wydaje mi się, że problem nie tkwi w uszczelce, ona ma raczej za zadanie ochraniać tłok przed nieczystościami, sama jej wymiana nie pomoże, płyn nadal będzie się lał.
Życie z pasją!
145 1.9 TD
147 1.9 JTD 16V
Lancia Delta III 1.6 JTDM
Tak jak pisał kolega, puścił uszczelniacz tłoka: mykasz do sklepu i kupujesz zestaw naprawczy do tłoczka hamulcowego do twojego modelu, odkręcasz zacisk i pomując wypychasz tłoczek aż wypadnie lub delikatnie wykręcasz przy pomocy np. 'francuza". W zacisku jest simering gumowy który wymieniasz i wciskasz tłok z powrotem. Oczywiście wszystko wcześniej przemyj. Potem już tylko dolanie płynu do zbiorniczka i zabawa z odpowietrzaniem. To tak w skrócie.
Mnie to zajmuje ok 0,5 h ale mam wprawę bo jak śmigałem poldolotem to to diabelstwo albo się zacinało albo ciekło.
dzieki juz to zrobilem rzeczywiscie nic trudnego zestaw naprawczy kosztowal 15pln gdyby ktos byl ciekaw dzieki za odp pzdr![]()