Witam,
Przed chwilą grzebalem w kablacha w mojej alfie 1.9 tdi i wyświetli mi sie abs ebs system failure. Jakies zwarcie czy co ? Nie odpala wogole. Co zrovic ? Pomóżcie.
Witam,
Przed chwilą grzebalem w kablacha w mojej alfie 1.9 tdi i wyświetli mi sie abs ebs system failure. Jakies zwarcie czy co ? Nie odpala wogole. Co zrovic ? Pomóżcie.
może dlatego że to TDI to nie odpala. jak by to było JTD to by na pewno odpaliło![]()
a tak bardziej na serio - ja bym sie zainteresował akumulatorem na Twoim miejscu
Właśnie zauważyłem że pomyliło mi się JTD *
- - - Updated - - -
Ale coz tym akumulatorem ? Zepsuł się czy co ? Do tąd chodził bez zarzutów
W kablach od podnoszenia szyby - strona od kierowcy
- - - Updated - - -
Były tam 2 takie kostki
Sprawdź bezpieczniki
156 1,9 M-jet 150KM 2005r
Diesel potrzebuje mocniejszego niż benzyna akumulatora żeby zakręcić. Jeśli jest słaby to samochód nie odpali bo rozrusznik nie zakręci odpowiednio, chyba nie muszę o tym pisać. A podobne błędy wyskakiwały mi właśnie przed wymianą aku, po wymianie cisza i spokój. Z odpalaniem tez miałem już poważne problemy przez ostatnie tygodnie
Dziś moja bella stała 11H pod pracą wychodzę -13 odpaliło od pierwszego ale 2 błędy wywaliło jak w tytule i czemu ??
Aku nowy nie cały miesiąc 77Ah, świece grzeją prawidłowo podgrzewane 2 razy
akumulator jest na pewno dobry. Połączyłem jakoś źle kable bo chciałem sobie zrobić dodatkowe oświetlenie. To mogę być bezpieczniki czy może cos innego ?
Póki nie sprawdzisz to sie nie dowiesz.