Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Problemy z odtwarzaniem CD. Fabryczne radio.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Wrocław/Kalisz
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 jtd 2005r

Domyślnie Problemy z odtwarzaniem CD. Fabryczne radio.

Problem tkwi w tym, że od jakiegoś miesiąca radio nie chce odtwarzać nagranych przeze mnie płyt CD. Odtwarza tak naprawdę tylko Oryginalne CD. Ostatnio nawet kupiłem płytę Zeppelinów i wszystko w najlepszym porządku, a wkładam nagrana płytę i dupa. Sprawdzałem już w innych odtwarzaczach i płyta działa normalnie. Problem na pewno nie tkwi w sposobie nagrywania, ani na samym nośniku. Jeśli ktoś miał podobne jazdy i rozwiązał jakoś to ( nie kupując nowego radia) proszę o info.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

No to chłopie, jak puściłeś alfie zeppelinów, to się nie dziw, że teraz nic innego nie chce puszczać Sam bym inaczej nie zareagował

U mnie, jak kupiłem, to w ogóle odtwarzacz nie chciał czytać żadnych płyt. Kupiłem płytę czyszczącą (taką z włoskami) - wsadziłem, raz zakręcił, i po problemie. Teraz, czasami na dziurach przeskoczy (normalne), no i faktycznie niektóre przegrywane płyty są problematyczne.
    Albo trzeba używać dobrych płyt (jeśli już przegrywasz, to po pierwsze na TDK, a po drugie - prędkość nagrywania max 16x - ja nagrywam 12x, a nawet 8x i nie mam problemów, ale też nagrywarkę mam dobrą, bo PLEXTOR z górnej półki - jest mi do pracy potrzebna niezawodna nagrywarka).

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Wrocław/Kalisz
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał mateuszszar Zobacz post
    No to chłopie, jak puściłeś alfie zeppelinów, to się nie dziw, że teraz nic innego nie chce puszczać Sam bym inaczej nie zareagował

U mnie, jak kupiłem, to w ogóle odtwarzacz nie chciał czytać żadnych płyt. Kupiłem płytę czyszczącą (taką z włoskami) - wsadziłem, raz zakręcił, i po problemie. Teraz, czasami na dziurach przeskoczy (normalne), no i faktycznie niektóre przegrywane płyty są problematyczne.
    Albo trzeba używać dobrych płyt (jeśli już przegrywasz, to po pierwsze na TDK, a po drugie - prędkość nagrywania max 16x - ja nagrywam 12x, a nawet 8x i nie mam problemów, ale też nagrywarkę mam dobrą, bo PLEXTOR z górnej półki - jest mi do pracy potrzebna niezawodna nagrywarka).
    Hehehe, bardzo możliwe, wybredna ta moja Bella, dla byle kogo nie "tańczy" ;p Miałem kiedyś taka płytke... Musze poszukać, albo kupić nowa, bo prawdopodobnie tak jak mówisz. Zawsze się staram na bardzo małych prędkościach nagrywać. Najważniejsze ze Zeppelinów ładnie puszcza

jazke
    Gość

Domyślnie

Oczywisice plyte nagrywasz w audio nie mp3?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Wrocław/Kalisz
    Auto

Domyślnie

Oczywiscie ze AUDIO, tak jak napisalem, wczesniej nagrywalem i wszystko dzialalo

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Kraków Radom
    Auto
    159 1.9 16v q-tronic 2008r

Domyślnie

pamiętaj też, że jak auto jest zimne, to na laserze może osadzać się wilgoć. warto wtedy trochę pograć na radiu i jak nie nagrzeje, przełączyć na CD