Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: [146] Nie działa kierunkowskaz

Warszawiak
    Gość

Domyślnie [146] Nie działa kierunkowskaz

Witam,

Mam problem z prawym kierunkowskazem.
    Nie chce świeci. Prawy działa zawsze, światła awaryjne działają zawsze.
    Jak auto stoi długo i jest zimne to odrazu po odpaleniu przez jakiś czas działa prawy kierunek kiedy się go właczyć. Pożniej przestaje. Czasem jeszcze na chwile mignie ale ogólnie jak się manetkę do góry podniesie to nie mryga kierunek.
    Mechanik powiedział że to jakiś przekaźnik w kierownicy i kosztuje 1500zł :shock: :shock:

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kedzierzyn-Kozle, Poland
    Auto
    AR 145 1.6 boxer '96 i AR 147 1.9 JTD 8v '01

Domyślnie

ja mam podobnie tyle,ze u mnie od czasu do czasu przestaje dzialac lewy migacz. Wlaczam wtedy na chwile awaryjne,manewruje ta manetka i zaczyna pozniej pikac
    Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.

Grzeniu146 Boxe
    Gość

Domyślnie

taka przyczyne miale w innym aucie nie chcialy swiecic i czasami tylko dawaly oznaki zycia ale po wymianie przekaznika dzialaly normalnie, jedz do jakiegos znajomego elktryka samochodowego i on Ci powie co bedzie grane dokladnie

DIABEŁ
    Gość

Domyślnie

Kolego miałem to u siebie też sprawcą jest lub może być przekaźnik kierunków,znajduje się on za pokrętłem regulacji wysokości świateł,wyciągnij delikatnie wylot powietrza na drzwi tam są wkręty<chyba dwa>tam jest przekażnik

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie

Cytat Napisał iskiereczka
    Kolego miałem to u siebie też sprawcą jest lub może być przekaźnik kierunków,znajduje się on za pokrętłem regulacji wysokości świateł,wyciągnij delikatnie wylot powietrza na drzwi tam są wkręty<chyba dwa>tam jest przekażnik
    Potwierdzam koszt niewielki.
    Życie z pasją!
    145 1.9 TD
    147 1.9 JTD 16V
    Lancia Delta III 1.6 JTDM

Warszawiak
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Brzoza
    Cytat Napisał iskiereczka
    Potwierdzam koszt niewielki.
    Gdzie nabyć taki przekaźnik jak go już wyciągnę?

DIABEŁ
    Gość

Domyślnie

jak go wyjmiesz to na obudowie są podane parametry,sklep z częściami samochodowymi da radę,może coś od fiata

poduch
    Gość

Domyślnie

pozwole sobie odświerzyć temat.
    własnie wczoraj miałem małe problemy z kierunkowskazem.
    całe szczeście okazało sie ze wystarczyło przeczyscic styki jest OK ! wczesniej jednak zapytałem znajomego, który prowadzi sklep z częsciami i musze przyznac ze cena za to dziadostwo zwaliła mnie z nóg! ponad 200zł nie sa wcale takie małe takie małe koszty i z tego co zdązyliśmy ustalic, to nie bardzo można znaleśc tansze zamienniki :/

Użytkownik Pirat drogowy Avatar frynas
    Mieszka w
    sieradz/międzyrzecz
    Auto
    FIAT CROMA 1.9 16v 150KM

Smile

Cytat Napisał poduch Zobacz post
    wczesniej jednak zapytałem znajomego, który prowadzi sklep z częsciami i musze przyznac ze cena za to dziadostwo zwaliła mnie z nóg! ponad 200zł nie sa wcale takie małe takie małe koszty i z tego co zdązyliśmy ustalic, to nie bardzo można znaleśc tansze zamienniki :/
    co się tyczy przekaźników....miałem taki przypadek...jest gdzies na forum poruszony..przekaznik do ogrzewania tylnej szyby....kosztuje w sklepie z czesciami do alfy ok 80zł....identyczny jest do świateł mijania...ten kosztowalł 45zł.....znajomy elektryk zdiagnozował problem w przekazniku i podał mi numer przekaznika i sklep w którym mam pytać....w tym sklepie zapłaciłem....5zł50gr...a szyba się podgrzewa az miło
    alfa romeao 146 1,9TD

Użytkownik Rowerzysta Avatar prezesjm
    Mieszka w
    DANKOWICE

Domyślnie

W przypadku złego działania kierunków w większości wypadków wystarczy dokładne przelutowanie styków/konektorów wewnątrz przerywacza kierunków. Jeśli ktoś nie ma lutownicy lub zdolności dowolny warsztat naprawiający elektronikę zrobi to za przysłowiowe piwo. W przerywaczu tworzą się tzw. zimne luty. Często wystarcza poruszyć przekaźnik w gnieździe i wszystko wraca do normy ale trwałą poprawę przynosi przelutowanie.
    LANCIA KAPPA V6, Fiat CROMA 2.0, Fiat CROMA V6, RITMO 1,5 ie - 32V i 550 kM w sumie
    www.lanciapolska.org/forum - forum Lancii