Witam mam problem jaki zestaw na zimę kupić :?:
Chcę kupić stalówki ale nie wiem 16 czy 15 :?:
I jaki rozmiar opon na nie :?:
Pacjent to Gtv 2.0 V6 TB - 98r.
Pozdro
Witam mam problem jaki zestaw na zimę kupić :?:
Chcę kupić stalówki ale nie wiem 16 czy 15 :?:
I jaki rozmiar opon na nie :?:
Pacjent to Gtv 2.0 V6 TB - 98r.
Pozdro
kup 15" bedziesz mial tansze opony a co do rozmiaru, ja mam 195/60/R15 i poki co nie wiemod miesiaca mam dopiero AR hehe
sie okarze w praniu
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Ja miałem założyć 15 na zime do mojej Gtv-ki ale w końcu zakładam 17-nastki bo takie alu mi zostało jak założyłem 18-nastki ale mysle ze 15 na zime to dobry wybór![]()
Jaka powinna być średnica otwóru centrującego w feldze :?:
Chcę kupić stalówki ale nie wiem jaką średnicę ma Gtv V6 TB, czy wszystkie alfy mają taki sam wymiar :?: jeżeli tak to jaki :?:
Nie wiem, czy już gdzieś tego na forum nie było...
Do Gtv są trzy podstawowe rozmiary: 195/60/15, 205/50/16 oraz 225/45/17.
Przy dobieraniu felg aluminiowych zwróć uwagę na ET, najlepiej jakby było w granicach 30-35. Niektóre Alfy mają alusy z ET=41,5mm, ale wtedy koło zaczyna chować się w nadkolu, a to już nie wygląda za ładnie. Oryginalne fele do Gtv miały ET=35 lub rzadziej ET=30.
Pozdr!
Piciu
Żałuję że nie przyczytałem tego postu wcześniej :/Napisał Piciu
Zakupiłem opony w rozmiarze 205/55/R16. Czy bedzie to mialo bezposredni wpływ na jakis aspekt użytkowania opon??
redzi ajk Ty dajesz rade jezdzic na 18" ? Mnie 17" przyprawiaja o ból glowy przez te doły...
Tylko małe przekłamanie przy prędkości.Napisał Damian
Ja u siebie mam ET 20Napisał Piciu
![]()
PrawdaNapisał Ferrari-1
I dodając do tego - masz opone o większej średnicy, więc będziesz wolniej przyspieszał, ale za to teoretycznie prędkość max się zwiększy
![]()