Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Temat: Brzęczy mi coś...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Angry Brzęczy mi coś...

I mnie to unieszczęśliwia. Otóż brzęczy przy zamykaniu drzwi, najbardziej lewych tylnych, ale teraz jak jest zimno to właściwie wszystkich. Ale najbardziej lewych tylnych. Słyszę to tylko przy wysiadaniu po trzaśnięciu drzwiami, nigdy przy wsiadaniu, czy w czasie jazdy, wnoszę więc, że jest to coś na zewnątrz. Brzęk jest taki blaszany, metaliczny, jakby drgała np. jakaś blaszana osłona czegośtam pod brzuchem.

Właściwie to mam to od początku, ale żaden z trzech serwisów nie był w stanie namierzyć źródła brzęczenia, po części może dlatego, że to słychać głównie zimą, bardzo sporadycznie latem. No więc mam pomysł, żeby pojechać gdzieś na podnośnik, obstukać cały ten bolid i namierzyć rezonujący element. Może ktoś z was sie z tym spotkał, albo wie w co stukać?

Miałem lepszy pomysł, aby problem ten zostawić kolejnemu właścicielowi, ale umyłem auto i znowu mi się podoba.
    ___

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ciastek C
    Mieszka w
    Mazowsze :)
    Auto
    Escorcik ;)

Domyślnie

Też to czasem mam, szczęgólnie przy domykaniu tylnych lewych drzwi, co idealnie nakierowuje moim zdaniem na aluminiowa osłonę termiczną wydechu
    Chyba trzeba będzie sie tym zając na wiosnę
    1+1 = 69 czyli Wyższa Matematyka Stosowana

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Jest taka "rynienka" na podwoziu pod drzwiami ... i tam czasami wpadają kamyczki To wydaje takie niemiłosierne rezonanse przy zamykaniu drzwi, jak masz kanał albo podnośnik gdzieś to pozbędziesz sie intruza i po problemie. Jak tego szukałem na podnośniku to chyba ze 200 razy zamykałem drzwi
    Że tak powiem możesz delkatnie pokopać w progi może wypadnie .... ja później tak robiłem
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 12-01-2013 o 15:00
    motor sports can be expressed in one single letter ///M

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ciastek C
    Mieszka w
    Mazowsze :)
    Auto
    Escorcik ;)

Domyślnie

Zobaczymy wiosną Dzieki
    1+1 = 69 czyli Wyższa Matematyka Stosowana

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał tygrysio Zobacz post
    Jest taka "rynienka" na podwoziu pod drzwiami ... i tam czasami wpadają kamyczki To wydaje takie niemiłosierne rezonanse przy zamykaniu drzwi, jak masz kanał albo podnośnik gdzieś to pozbędziesz sie intruza i po problemie. Jak tego szukałem na podnośniku to chyba ze 200 razy zamykałem drzwi
    Że tak powiem możesz delkatnie pokopać w progi może wypadnie .... ja później tak robiłem

Oj, coś Cię jednak ciągnie do tego forum...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Spokojnie, to nie jest odosobniony przypadek Na forum Golfa też zaglądam (mimo że już dawnoo 5ki nie mam a w salonach 7-ka) i piszę jeśli temat nie jest mi obcy Z julką troszkę przeszedłem więc jeśli może się moj post na coś komuś przydać - to czemu nie
    motor sports can be expressed in one single letter ///M

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Ha, dzięki koledzy za info. Na razie chyba się zalepiło śniegiem, bo nie słychać, ale z pewnością skorzystam z rad. Właśnie nie mam łatwego dostępu do podnośnika, to póki co się z tym męczę, ale że to muszę zrobić sam, to już do tego doszedłem jakiś czas temu, bo żaden kowal z serwisu nie będzie się bawił w trzeskanie drzwiami 200 razy, co najwyżej kilofem rozpruje pół auta. Zresztą i tak już mam po gwarancji. Dzięki i pozdrowienia!
    ___

Użytkownik Świeżak Avatar lniewadzi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulietta 1.75 QV / Giulietta 1.4 TB / Alfa 147 1.6 TS FL

Domyślnie

U mnie slychac podczas jazdy w lewych przednich blizej slupka dziwny dzwiek metaliczny na wybojach oraz na glosniki w tych dzwiqk jak nie przycisne reka to brzeczy strasznie. Jest na gwarancji jeszcze wiec moze pomoga mi panowie w serwisie.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sierek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Gulietta QV

Domyślnie

Jest procedura serwisowa na poprawienie wytłumienia drzwi. Po ostatniej wizycie w serwisie brzęczenia ustały jak ręką objął.

Wysłane z N8010 za pomocą Tapatalk

Użytkownik Świeżak Avatar lniewadzi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulietta 1.75 QV / Giulietta 1.4 TB / Alfa 147 1.6 TS FL

Domyślnie

Sierek czyli jak podjadę do serwisu to poprostu poprosić o wytłumienie drzwi tak? Bo naprawdę ustawię basik na +2 i głośność na 20 i na zwykłym radiu charczy jak przepalony tylko przyciśniecię ręką daje efekt iż jest ok. Dodatkowo same te drzwi to irytujące strasznie. A może orientujesz się czy podlega wymianie sam mieszek ochronny drożka zmiany biegów, gdyż na załamaniach mimo iż to skórka z czerwoną nicią porobiły sie dziury ech. Chyba to tylko imitacja skóry w takim razie...