Od jakiegoś czasu dolewam olej do aktywatora selespeed - zbiorniczka przy lewym nadkolu. Włączam zapłon, aby sprawdzić jaki jest poziom oleju i niestety jest konieczność uzupełnienia. Zauważyłem, że zbiorniczek od aktywatora jest trochę tłusty. Po dalszej weryfikacji okazało się, że na pewno nieszczelny jest korek od aktywatora - wina uszczelek. Zakupiłem nowy korek w ASO i wymieniłem. Pojeździłem trochę, sprawdziłem i wszystko jest suche... zbiorniczek, a także sprawdziłem czy nie wyrzuca oleju przez gumowy wężyk z nakrętki. Wszędzie sucho, a jednak po sprawdzeniu poziomu oleju okazało się, że jest go za mało. Dolałem, ciekawe jak długo pojeżdżę... Dodam, że poziom oleju w skrzyni biegów jest OK. Czytałem na forum, że może jest jakaś nieszczelność i olej z aktywatora przedostaje się do skrzyni biegów. Gdyby tak było to przy sprawdzeniu poziomu oleju w skrzyni biegów okazało by się, że jest go za dużo i nadwyżka wyleciała by przez korek. Sprawdziłem poziom i jest gitara. Gdzie w takim razie podziewa się olej z aktywatora ???