Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: [156] [156]SILNIK T.SPARK SELESPEED czy T.SPARK. oto jest py

starnaw
    Gość

Domyślnie [156] [156]SILNIK T.SPARK SELESPEED czy T.SPARK. oto jest py

Witam. Panowie wiecie może jak ozpoznać i odróżnić silnik T.SPARK SELESPEED od T.SPARK? I elektrycznie regulowane oparcia siedzeń padły? Co to może być bezpiecznik czy coś z elektryką? bo swieci mi sie tez kontrolka od zarówek ale wszystkie mam sprawne.....i pasy chociaz są zapiete(jak wypne i wepne ponownie to kontrolka gaśnie) masakra 3dzien mam autko a juz takie niespodziankiale i tak jej nie oddam heh ... Pozdrawiam serdecznie

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

selespeed to rodzaj skrzyni biegów t. spark to oznaczenie silnika- dwie świece na cylinder.
    Więc samo twin spark to poprostu z manualna skrzynią biegów.
    Jeśli oparcia masz regulowane elektrycznie to musisz przeczyścić styki w przelącznikach. A kontrolka żarówek nie mam pojęcia jeśli masz wszystkie sprawne, ja na to nie patrze szczerze mówiąc
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

pitt24
    Gość

Domyślnie Re: [156]SILNIK T.SPARK SELESPEED czy T.SPARK. oto jest py

2 litrowy silnik w TS Selespeed czy tez w TS z manualem - to ta sama jednostka.Roznica jak napisal kolega jest tylko w skrzyni.
    Jesli swieci się kontrolka od żarówek to z pewnoscia, któraś sie przepaliła.Sprawdź też te od podświetlania tablicy rejestracyjnej.
    Odnośnie el. regulowanych siedzeń, być może są to faktycznie styki, które wystarczy przeczyścić (pod fotelami masz kostki) byc może to bezpiecznik.Po wykluczeniu tych rzeczy podjechał bym do elektryka.Poza tym nie ma sie co zamartwiać, jesli cała reszta działa bez zarzutu - to nic tylko sie cieszyć autem! (mam nadzieje,że wziąłeś pod uwage wymiane rozrządu, płynów etc, no chyba,że poprzedni właściciel takie rzeczy zrobił i jesteś tego pewien)

starnaw
    Gość

Domyślnie

rozrząd wymieniony mam to nawet na pismie.., płyn przy wymianie chlodnicy bedzie wymieniony a olej dzisiaj wymieniłem) no i poodpaleniu troszke na bialo kopcila ale chyba to normalne bo po przejechaniu paru km juz przestala........ jutro sprawdze te styki no i moze będzie git.....

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

Cytat Napisał starnaw
    no i poodpaleniu troszke na bialo kopcila ale chyba to normalne bo po przejechaniu paru km juz przestala........
    Nie to nie jest normalne :d

adasco
    Gość

Domyślnie

eeetam nie jest. Jak dlugo postoi w takiej wilgoci jak ostatnio, to co, woda sie nie zbierze?