Strona 1 z 6 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Temat: [156] Polecicie jakieś żarówy?

cosby
    Gość

Domyślnie [156] Polecicie jakieś żarówy?

Jakoś nie podoba mi się barwa światła w alfie. nie mam kasy na ksenony ale ponoć są żarówki które też dają podobną białą a nie żółtawą barwę światła. Może ma ktoś doświadczenie? Poprzednio wymieniałem w audi na jakieś mega philipsy ale efekt nie był taki jakiego się spodziewałem tymczasem widuję na mieście stare jak świat bryki które nie dość że świecą prawie barwą ksenonów 8000 to jeszcze walą po oczach mocą...

Podpowie ktoś doświadczony ? Dzięki z góry...

Kosiar
    Gość

Domyślnie

hmmm
    HELLA robi takie żarówki ale model i oznaczenia ci nie powiem , OSRAM też dobrze świecą jeżeli Ci zależy na barwie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar danloo23
    Mieszka w
    Strzegom
    Auto
    AR 156 2,4 JTD 20V 2005r.,Fiat Bravo 2 1,6 mjet 105KM 2012r.

Domyślnie

Ja mam zalozone zaroweczki OSRAM i jestem bardzo zadowolony,swieca SUPER!Cena to niestety okolo 40zl. za sztuke ale warto!Pozdrawiam!

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie Re: Polecicie jakieś żarówy?

Albo zamontuj HIDy - czyli ksenony w zwykłej lampie, zastępujesz żarówkę lampą wyładowczą z osprzętem oczywiście . Chłopaki w Bravach to mają i sobie chwalą. Jedyny warunek to posiadać lampy soczewkowe.I nie montuj jakichś 8000K , które tylko bajerancko oślepiają tylko najlepiej 4800K.
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

adasco
    Gość

Domyślnie

nie montuj zadnych HID-ow, chyba, ze chcesz, zeby kierowcy z przeciwka cie przeklinali.
    Zadna zarowka montowana niefabrycznie, nie bedzie swiecic jak nalezy. Pomine juz to, ze jest to powod do zabrania dowodu i jawne stwarzanie zagrozenia. Zarowka typowej budowy, ale wzmacniana czy o kolorowej bance - to ok. Ale HID - nie.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Oława, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0TS 99.r

Domyślnie

Najlepsze żarówki o białej barwie to Philips BlueVision. Sama żarówka ma lekkie niebieskie zabarwienienie, ale daje czyste białe światło. Jest trwała, jeżdżę z nimi juz drugi rok i nie padły jeszcze. Ceny sklepowe są dość wygórowane ,ale na allegro można dosc przyzwoite pieniądze zapłacić za komplet. Pozdro
    Srebrniutka Alfa 2.0 TS 16V --------->Reszta w tyle.......

adasco
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Slawko_Wroc
    Najlepsze żarówki o białej barwie to Philips BlueVision.
    dokladnie, tez ich uzywam i oceniam dobrze.

Piotr
    Gość

Domyślnie

Jeszcze nie tak dawno temu stałem przed dylematem zakupu żarówek H7, czytałem różne testy w internecie których jest naprawdę sporo. Mój wybór ograniczył się wyłącznie do dwóch modeli, Philips Blue Vision i Tungsram Megalight. Zdecydowałem się na Tungsrama Megalight +50% którego barwa podchodzi pod światło białe, a nie białe z niebieskawą poświatą tak jak w przypadku Blue Vision. Takie niebieskie światło podobno strasznie męczy oczy podczas jazdy w deszczu np. nocą

Poniżej zamieszczam trzy fotki, które kiedyś robiłem w nocy. Zdaję sobie sprawę z tego, że fotki nie oddają w pełni rzeczywistości i mogą czasami zafałszować barwę światła, ale jakiś tam pogląd zawsze dają :wink:

Pozdrawiam

Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał adasco
    nie montuj zadnych HID-ow, chyba, ze chcesz, zeby kierowcy z przeciwka cie przeklinali.
    Zadna zarowka montowana niefabrycznie, nie bedzie swiecic jak nalezy. Pomine juz to, ze jest to powod do zabrania dowodu i jawne stwarzanie zagrozenia. Zarowka typowej budowy, ale wzmacniana czy o kolorowej bance - to ok. Ale HID - nie.
    Ciekawe bo posiadacze bravolotów nie mają z tym problemów, jest to osprzęt homologowany, i bez problemu robią przeglądy. Jeszcze nikt nie skarżył się na policję. Jak masz dobrze ustawione i o mocy 4800K to nie oślepiasz innych. Nie mówię tu o dyskotekowych 8000K które tylko bajerancko wyglądają i nie spełniają swojej funkcji.

Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

ups , przepraszam chodzi o 4300K