mam pytanko wydaje mi sie ze to niee jest normalne gdy zalaczam nawiem(auto bez klimy) to dopiero czuje ze cos wieje tak od 3 poziomu a na poprzednich nic niee czuc i jeszcze jedno dlugo mi sie to nagrzewa ktos wie co jest grane ??
mam pytanko wydaje mi sie ze to niee jest normalne gdy zalaczam nawiem(auto bez klimy) to dopiero czuje ze cos wieje tak od 3 poziomu a na poprzednich nic niee czuc i jeszcze jedno dlugo mi sie to nagrzewa ktos wie co jest grane ??
Na 1 poziomie nawiewu na pewno nie czuć powiewu, tylko ciepło z rur od nawiewu - przynajmniej u mnie. Nie zwracałem uwagi jak jest na 2, ale myśle, że to co opisujesz jest w miare normalne. Ile czekasz, aż zacznie Ci lecieć ciepełko?
U mnie na 2 już coś czuję ale jak się otworzy nawiewy na środek a nie na szybę,na szybę jest troszke słabiej,ale też nie grzeje tak mocno jak np.stary golf 2.idzie zima brrrrr.
Tyle, że Alfinka dużo lepiej zapala w zimę niż taki Golf![]()
nie odliczalem ile musze czekac ale w porównaniu z autem mojego ojca(fiat marea) tez wloskie to gdy u mnie dopiero cos czuc u niego idzie w bieliźnie jezdzić![]()
Moim zdaniem nie jest.Napisał glic4
U mnie przy ustawieniu pokrętła na nadmuch do środka przy 1-szym biegu czuć już wyraźny powiew.
Rzadko kiedy używam biegu 3 i 4-go. Tylko przy bardzo silnym zaparowaniu szyb.
no tak pali nieźle ale mi chodzi o temperaturę wewnątrz samochodu słabo grzeje nagrzewnica nawet jeżeli silnik jest już dobrze rozgrzany,ktoś mi mówił ,że to auto tak nie grzeje bo jest z cieplejszego klimatu co sądzicie prawda??
Jak z rana włączam sobie ogrzewanie na jedynce, to robie to i tak na chwilę bo za chwile jest mi za gorąco, nie czuje żadnych szumów przepływającego powietrza tylko wyraźne ciepło. W sumie nie wyobrażam sobie, że coś u mnie było nie takNapisał rigobert
.
Jak jest mróź to ponad 15 km muszę przejechać żeby się choć troszkę ciepło zrobiło, a co do nawiewu może masz filtr przeciwpyłkowy zatkany?
Fiat 126p --> Alfa Romeo 145 QV Nero --> Opel Vectra C GTS + Alfa Romeo 145 QV Rosso
Mój też nagrzewa się bardzo powoli i podobnie jak u Ciebie naprawdę dyma dopiero na 3 biegu, ale mimo tego tego że powiew nie jest wyczuwalny to dmucha na 100%![]()
Osobiście dalej niż na 2 bieg nie włączam, chyba tylko żeby szybko odrosić szyby, a tak pomijam.
PabloGarage Group
www.pablogarage.pl
Mechanika / Renowacja powłoki lakierniczej / Flokowanie
facebook.com/flokujemy