Witam. Ma ktoś może zdjęcie albo mógłby mi wytłumaczyć gdzie znajduje się zawór overboost w komorze silnika? Szukałem ale nic nie umie znaleźć na forum na ten temat![]()
Witam. Ma ktoś może zdjęcie albo mógłby mi wytłumaczyć gdzie znajduje się zawór overboost w komorze silnika? Szukałem ale nic nie umie znaleźć na forum na ten temat![]()
Po 1. Przykręcony jest 2 śrubami na obudowie filtra powietrza.
po 2. Na forum istnieje WYSZUKIWARKA. Następnym razem jej użyj, bo temat ten był już setki razy poruszany.
Pozdrawiam
Przenieś go sobie od razu, w wygodniejsze miejsce. Przy okazji kup i wymień wężyki podciśnieniowe.
No właśnie że szukałem w wyszukiwarce ale nic nie znalazłem... ale mimo wszystko dzięki za odpowiedźA co do demntażu i wymiany wężyków da się to zrobić bez kanału? Czy trzeba jechać na kanał?
Nie wiem, mi mechanik przenosił zawór na podnośniku bo pod blokiem kombinować w mrozy mi się nie chciałoA jak przeniesie się to wężyki bez podnośnika się wymienia.
da się, trzeba tylko chcieć.
Chodzi mi o dostępale jak się da bez kanału to bardzo dobrze
Jak się trochę ociepli to będę walczył
- - - Updated - - -
A jeszcze co do wężyków, średnica 4 mm wystarczy i czy te będą się nadawać? http://gt4.istore.pl/pl/przewod-podcisnienia-sfs-performance-niebieski-4-mm.html![]()
Jeżeli nie jesteś pierwszym właścicielem autka, to być może zawór już ktoś przeniósł. Najlepiej podążać za wężykiem podciś. począwszy od "gruchy" turbo, a zaprowadzi Cię do zaworu.
Ja kupiłem zwykłe ciśnieniowe, z czarnej gumy, nie żaden tjuning
Średnic poszukaj na forum bo nie pamiętam.
O kolor mi sie tam nie rozchodzi tylko o rodzaj wężyka![]()