Podepnę się pod temat dlatego, że jutro chce się zabrać za wyżej wymienioną przepustnicę, ale najpierw chce się upewnić, czy na pewno ona jest powodem moich problemów. Pisałem w temacie o nierównych obrotach, w dziale zrób to sam, ale zanim mój post będzie zaakceptowany ja już dawno będę sie zabierał za moją Bellę, więc pisze tutaj

.
Nie wiem czy przyczyną u mnie może być przepustnica, bo problem w moim przypadku wygląda następująco. Na jałowym obroty nie falują, no może o milimetry dosłownie lata obrotomierz, ale to wydaje się normalne. Problem jest przy ruszaniu, w korku to tragedia, rusze z jedynki, i tocze się na jedynce, czasami jak chce podjechac w korku szybciej, naciskam lekko pedał gazu, a silnik jakby się dławił, nagle zaczyna rzucać samochodem przód tył, coraz bardziej, jak wcisne mocniej pedał gazu to obroty się (wiadomo

) zwiększają i jade już normalnie. Mam nadzieje, że to przepustnica, jutro to sprawdzę, mam jedno pytanie, czy muszę odłączać akumulator przed lub po czyszczeniu przepustnicy? Nie zamierzam jej rozkręcać, chce ją przeczyścić 'na miejscu'.