Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: [166] zarowki ala xenon do 166 czy ktos zaklada??

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie [166] zarowki ala xenon do 166 czy ktos zaklada??

jak w temacie czy ktos zakladal w 166 zarowki typu xenon jak sie to sprawuje i jak wyglada ??czy zakladaliscie tylko do soczewek czy wszystkie pozostale tez??

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

potwornie się grzeją, dają dużo swiatła ale jak jedziesz na mokrej drodze to g*** widac. Poza tym szybko sie przepalają. Ogólnie nie warto

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie

dzieki wielkie pozdrawiam serdecznie

hajper
    Gość

Domyślnie

Ewentualnie możesz zobaczyć żarówki pokroju Philips Blue Vision - dają ładne, białe światło i świecą ładnie.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

To zależy co chcesz uzyskać, jeśli tylko niebieskawy efekt, to jak najbardziej da się to poniekąd osiągnąć, ale to już zalatuje "wiejskim tuningiem" takie żarówki robiły wrażenie, ale 6 lat temu.
    Natomiast jeśli chcesz poprawić sobie bezpieczeństwo i lepiej widzieć, to polecam żarówki Philips GT 150. Testowałem je i naprawdę warto. Komplet na allegro kosztuje w granicach 80zł bodajże, ale to nie są pieniądze wyrzucone w błoto. Nie dają niebieskiej poświaty, ale doskonale oświetlają drogę białym światłem.
    Jeśli masz soczewki, to możesz pokusić się o zestaw HID, ale o temp koloru nie wyższej nić 6.000K po przekroczeniu tej granicy HID świeci coraz bardziej niebieską barwą, ale to oprócz "bajeranckiego" efektu świeci kiepsko, zwłaszcza, kiedy jest mokra nawierzchnia.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie

no wkoncu jakies konkrety hehe teraz pozostaje mi dylemat czy robic xsenony czy zalozyc takie zarowki

hajper
    Gość

Domyślnie

Żarówka, nawet najdroższa i najlepsza nie będzie świecić tak dobrze jak ksenon.

Co do koloru - jeśli brałbyś HID, to nie bierz więcej niż 5000. 6000 jest już zbyt niebieskie.

SYSUNIAdq
    Gość

Domyślnie

dzieki koledzy pozdrawiam

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

co do żarówek to przestowałem w zasadzie wszystkie, więc ezeli bierzesz je dla koloru to te a'la ksenonowe dadza najbardziej białe swiatło. Ale mają więcej Wat, niszcża lampe i nic w nich nie widąc

Zadna porządna firmowa zarówka nie da ci białego swiatła.Do soczekek Hidy pasują najlepiej ale tu nie ma regfuły

Stanley
    Gość

Domyślnie

Nie wiem czy kolega wziął pod uwagę , że xenonka potrzebują jeszcze prztwornice aby działały a to koszt nie mały , jeżeli chodzi o oryginał , bo podrube mozna znaleźdź za jakieś 120 zł sztukę. Co do żywotności xenonków , to musze powiedzieć ,że jak narazie rewela . Wczesniej miałem Omege i tam zarówki wymieniałem raz na m-c , fakt , że kupowałem po 7 zł w markecie. No ale dobrej firmy kosztuje około 30 zł a xenonki mozna dopaśc juz za 60 zl szt. Wybór należy do Ciebie