Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Alternatywny montaż tweeterów w 159

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    śląsk
    Auto
    Stelvio '18 280KM

Domyślnie Alternatywny montaż tweeterów w 159

Witam !
    Niestety w 159 "uszczęśliwiono nas tweeterami w desce zamiast w drzwiach, więc jest problem z montażem tweeterów tak aby były skierowane w stronę kierowcy a nie na szybę.
    Czy istnieją jakieś zamienniki maskownic z otworem w miejscu montażu głośnika czy trzeba wycinać dziurę w oryginalnej ?
    Raczej nie uśmiecha mi się montaż nowych aby grały w szybę
    Pozdr.

verbi
    Gość

Domyślnie

Osobiście próbowałem kilku opcji, ale według mnie w słupkach najlepiej.Na desce też miałem w kilku konfiguracjach i nie gralo to najlepiej , a jak już ustawiłem to wyglądały beznadziejnie. Ja pomodziłem troszke więcej, bo zakładałem 3 drogi i sredniak oraz wysoki poszedł w słupek, ale polecam wrzucić sam tweeter w słupek.

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphoto...97228236_n.jpg

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    śląsk
    Auto
    Stelvio '18 280KM

Domyślnie

Cytat Napisał verbi Zobacz post
    Osobiście próbowałem kilku opcji, ale według mnie w słupkach najlepiej.Na desce też miałem w kilku konfiguracjach i nie gralo to najlepiej , a jak już ustawiłem to wyglądały beznadziejnie. Ja pomodziłem troszke więcej, bo zakładałem 3 drogi i sredniak oraz wysoki poszedł w słupek, ale polecam wrzucić sam tweeter w słupek.

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphoto...97228236_n.jpg
    OOO, ciekawy pomysł.
    Ale te słupki masz fabryczne czy dałeś obszyć ?

verbi
    Gość

Domyślnie

przerabiałem ori, a potem ja akurat obszyłem, ale przy wrzuceniu samego tweetera jest dużo mniej modyfikacji i nie trzeba robic przeszycia. Możesz wyflokowac, albo mateiałem podsufitkowym okleic. u mnie w sklepie tapicerskim był identyczny z podsufitką. na allegro są tez gotowe gniazda na słupki pod tweetery.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar eRBe
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Fiat Stilo 3D 1.8

Domyślnie

Polecam również rozwiązanie które poleca kolega verbi. Nie tylko świetnie to wygląda ale do tego również możesz odpowiednio ukierunkować "gwizdki" co ma duże znaczenie przy dobrych jakościowo zestawach CA

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    śląsk
    Auto
    Stelvio '18 280KM

Domyślnie

Już się zdecydowałem, będę je montować na boczkach zakrywających mocowanie lusterek bocznych w drzwiach. Jak dla mnie to chyba najbardziej optymalne rozwiązanie.
    Kiedy już zabiorę się za pracę to może napiszę jakiegoś tutka

Użytkownik Świeżak Avatar wit_maj
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Stelvio 2.0 TB, Brera 2.4 jtdm Q-Tronic, 159 1.9 jtdm Q-Tronic, GTV 2.0 T.Spark

Domyślnie

Hej. Odświeżę stary temat. Możecie mi podpowiedzieć jak się dobrać do tweeterów zamontowanych w desce. Ogólnie coś mi zaczęły "skrzeczeć" i musiałbym je raczej wymienić, bo jest to niebywale irytujące.
    Jak to najprościej zrobić? Od razu zaznaczę, że wcześniej się z tym nie bawiłem w ogóle