Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: przegób

Nooe
    Gość

Domyślnie przegób

no to tak, zaczęło sie od strzelania przy skręconych kołach wiec wskazywało by to na przegób, ale pewnego dnia zaczęło stukać przy dodawaniu gazu i gdy miałem samochód na biegu i puściłem gaz więc napewno przegób czytałem o tym na forum ale jedni piszą że trzeba wymienić całą oskę jedni piszą że w niektórych autach sa kielichy a w niektorych wymienia się sam przegób który kosztuje okolo 100 zl. w samochodzie z prawej strony jak skręcę kola i zaczynam podjezdzać do przodu i do tyłu to widać że przegób przeskakuje od strony wewnetrznej przy skrzyni wieć chciał bym się dowiedzieć ja kto wygląda finansowo w moim modelu, auto jutro jedzie do mechanika ale nastraszyli mnie na forum tymi naprawami, bo ponoć niektorych cześci nie idzie wymienic i potrzeba całą oske z aso za 700 zl
    alfa 147 grudzien 2001 przed liftingiem

Użytkownik Pirat drogowy Avatar zip.pl
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    AR 147 1.9JTD 8V NOVITEC

Domyślnie

Nie np przegob wewnętrzny spokojnie wymienisz jeżeli półoś jest cala (dobity przegob ja niszczy). Ale jak długo nie jeździłeś powinno być wszystko ok
    Alfa Romeo 147 1.9JTD 8V Distinctive "NOVITEC"

Pomogłem, podziękuj. Nie pomogłem.... też podziękuj.

Użytkownik Romeo Avatar Avari
    Mieszka w
    Włodawa
    Auto
    AR 147 2003r 1,9JTD 115KM

Domyślnie

Po pierwsze to akurat co do twojej to nawet nie ma opcji żeby była FL
    Po drugie http://eper.fiatforum.com szukasz i nie słuchasz co Ci inni opowiadają. Wpisz nr VIN i będziesz miał wszystko o swoim modelu.
    I po trzecie przegub a nie przegób.

- - - Updated - - -

PS: nawet jak masz obawy co do ceny pierwszy lepszy sklep motoryzacyjny udziela Ci odpowiedzi na nurtujące Ciebie pytania.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Avari sprawa nie jest taka łatwa bo nawet nr vin nie wyjaśnia czy mam przegub wewnętrzny oparty na kielichu i krzyżaku czy na przegubie homokinetycznym.

Najlepiej zajrzeć pod samochód i zrobić zdjęcie przegubu przy skrzyni. Wtedy można bez problemu ocenić co jest w samochodzie i ile będzie naprawa.

Użytkownik Romeo Avatar Avari
    Mieszka w
    Włodawa
    Auto
    AR 147 2003r 1,9JTD 115KM

Domyślnie

Hm skoro tak mówisz. Najwyraźniej zawsze są wyjątki od reguły. U mnie akurat EPER prawdę powiedział.
    Ale to co powiedziałeś to chyba najlepszy sposób.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto
    LANCIA KAPPA 2,4 JTD, ALFA ROMEO 166 2,4 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Nooe Zobacz post
    no to tak, zaczęło sie od strzelania przy skręconych kołach wiec wskazywało by to na przegób, ale pewnego dnia zaczęło stukać przy dodawaniu gazu i gdy miałem samochód na biegu i puściłem gaz więc napewno przegób czytałem o tym na forum ale jedni piszą że trzeba wymienić całą oskę jedni piszą że w niektórych autach sa kielichy a w niektorych wymienia się sam przegób który kosztuje okolo 100 zl. w samochodzie z prawej strony jak skręcę kola i zaczynam podjezdzać do przodu i do tyłu to widać że przegób przeskakuje od strony wewnetrznej przy skrzyni wieć chciał bym się dowiedzieć ja kto wygląda finansowo w moim modelu, auto jutro jedzie do mechanika ale nastraszyli mnie na forum tymi naprawami, bo ponoć niektorych cześci nie idzie wymienic i potrzeba całą oske z aso za 700 zl
    alfa 147 grudzien 2001 przed liftingiem
    Napisz z numerem Vin do nas , przedstawimy ofertę .
    Kontak w stopce.
    -------
    Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".

W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą
    proszę dzwonić 792 465-368

<a href=http://autosklep24.pl target=_blank rel=nofollow>http://autosklep24.pl</a>

michalp99
    Gość

Domyślnie

Przegób to nawet do 1000 zł może być.