Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Witam klubowiczów:D

nowymaniak
    Gość

Domyślnie Witam klubowiczów:D

witam wszystkich klubowiczów,
    jestem karol, mieszkam przy Skierniewicach..
    zawsze marzyłem o Alfie 156 i teraz uzbierałem troche grosza i zamierzam spełnic swoje marzenia mam nadzieje ze mi pomożecie w tym...jaki silnik? na co patrzec przy kupnie?
    z góry dziekuje za pomoc

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v sportwagon 01, alfa Romeo 166 2,5 v6 24v r.99

Domyślnie

Witaj , ja po długotrwałym przeglądaniu różnych stron w internecie z opiniami użytkowników zdecydowałem się na model z silnikiem v6 . Po ok.8 miesiącach i przejechaniu ok. 12 tys.km. nie mam żadnych zastrzeżeń , jedyny minus to spalanie ale skądś się musi brać moc tego auta a wrażeń z jazdy i brzmienia silnika nie zastąpi nic ( do dziś mam wymontowane radio i z niego nie korzystam , wolę to słodkie aksamitne mruczenie a potem nieziemski ryk z którym nic się nie równa Wiadomo ,że są takie części eksploatacyjne o jakich człowiek nie wie w jakim są stanie więc tu może pomóc diagnostyka ot choćby aby się dowiedzieć w jakim stanie są amory . Tak więc ogólne sprawy to jak przy kupnie każdego auta , dobrze jest więc udanie się do sprzedawcy z kimś kto już miał do czynienia z eksploatacją danego pojazdu ( znajomi lub prośba o oględziny auta kogoś z forum z danego miejsca , to naprawdę bardzo pomocne ) . Zastanów się też ile będziesz jeździł autkiem by np. koszt paliwa nie okazał się dominującym czynnikiem w życiu hehe ,no i na koniec samemu lepiej nie udawać się na zakupy bo jest taki powiedzenie ,że Alfę kupuje się sercem a nie głową i to WIELKA PRAWDA , tak więc urzeczony pięknem sylwetki samochodu możesz zapomnieć o innych równie ważnych sprawach a Alfa 156 ma to do siebie że żadne zdjęcia nie oddają piękna Alfy , jak się Ją widzi na żywo po prostu traci się głowę , ja straciłem już dawno temu i nie żałuję , pozdrowienia i udanych łowów