Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: [146] Sterowanie obiegiem powietrza

Tipo14000
    Gość

Domyślnie [146] Sterowanie obiegiem powietrza

Witam , mam nastepujący problem :

Sterowanie obiegiem powietrza w Aucie ( zamknięty / otwarty ) nie wyłącza się po ustawioniu w rządanej pozycji . Tzn . naciskam aby obieg powietrza był zamknięty , mechanizm znajdujący się nad wentylatorem zaraz za schowkiem pasażera , kieruje klapke w odpowiednie położenie , poczym zamiast się zatrzymać , pcha dalej , aż przeskakuje ząbek w mechaniźmie , klapka bezwładnie opada i znowu pcha ją w wyznaczone położenie .

Rozłożyłem prawie całą deske , nie moge dobrać się do sterowania dmuchawy . Wydaje mi się , że gdzieś jakiś przekaźnik się albo spalił albo zepsuł , ponieważ problem tkwi w wyłączeniu tego silniczka w odpowiednim miejscu ( tak jak elektryka szyb ) .

Doraździe co zrobić i jak to ewentualnie naprawić ?

Dawid

Użytkownik Romeo Avatar Gopcio
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115KM 2002r

Domyślnie

a ja mam taki problem ze nie dziala wogole :/ czasem slysze jak zabziuczy cos ale czy sie zamyka lub otwiera nie mam pojecia a czy przekazniki do tego sa?? a jesli tak to czy mozna wstawic np od wycieraczek(czy tam od czegos)???oczywiscie o tych samych parametrach
    Było AR 145 Boxer 1,6 ---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +

Tipo14000
    Gość

Domyślnie

Musi być jakiś przekaźnik , bo przecież nie może silnik cały czas pracować dociskając tą klapke bo się spali . Gorzej jak trzeba wymienić cały mechanizm jeśli przekaźnij jest w środku , chyba ,że poprostu jakaś zapadka spadła i trzeba ją nałożyć ...

Ewentualnie ktoś wie jak to całkiem odłaczyć ? Bo to cały czas chodzi jak jest zapłon !!

Dawid

Boberek6666
    Gość

Domyślnie

jesli juz jestesmy przy nawiewie to mam takie pytanko zauwazylem w iektórych odelach ze w panelu środkowym z tylu jest maly nawiew dla pasazerow z tylu ale ja tego niee mam mam tam jakis chowek jest mozliwe zeby tam wlozyc ten nawiew?? i czy bedzie to dzialac??