Witam pytanie jaka jest pojemnosc zbiornika w AR 145 1,6 BOX ??? bo mnie weszlo 43l :/ nastawiony bylem na 50 l a noi dziwna sparawa bo wskaznik poikazuje nie na full :/ tylko 3/4 a paliwo sie az wylewa ze zbiornika tak jest dobity
Witam pytanie jaka jest pojemnosc zbiornika w AR 145 1,6 BOX ??? bo mnie weszlo 43l :/ nastawiony bylem na 50 l a noi dziwna sparawa bo wskaznik poikazuje nie na full :/ tylko 3/4 a paliwo sie az wylewa ze zbiornika tak jest dobity
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
W instrukcji obsługi piszą że 51l, ale osobiście jeszcze tego nie sprawdziłem, bo nie miałem okazji zatankować narazie do pełna.
no to extra :/ cos mam nietak
a moze plywak zepsuty ??? i mysalem ze juz mam 0 a tu bylo jeszcze z 7l i dlatego teraz zle wskazuje ???
a jest to mozliwe zebym w 1,6 TS mial zbiornik 80l ??
Powinieneś mieć coś ok 51 litrów - tak, jak nadmienił już wcześniej jeden z Kolegów :|Napisał Gopcio
Spróbuj zatankować połowę nominalnej pojemności tj. 25,5 litra i zobacz o ile zmienią Ci się wskazania na blacie![]()
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
wez tez pod uwage,ze ten wskaznik akurat nie jest zbyt precyzyjny. Szczegolnie przy malej ilosci paliwa w baku jak wiedziesz na rondo lub po paru zakretach wariujew ksiazce pisze,ze calosc to ok 51l. Pozdro
Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.
No to miałes w zbiorniku z 7-8 litrów jeszcze, jak pokazuje na 2/3 to cos nie tak ,jakby był dziurawy pływak to by utonął i pokazywał zero raz tak miałem w pf 126pja jak natankowalem na full alfe to ponad jeden siegalo
alfy z silnikiem 2 litrowym maja 61 litrów
u mnie 1,6 ts pod korek wchodzi 55l![]()
Napisał Boberek6666
To chyba macie koledzy coś nie tak.Napisał Yyogi22
Baki w Waszych gablotach mają 51l pojemności o ile nikt nic tam nie grzebał. Ja też nieraz jechałem już na oparach, ale max jaki zalałem to niecałe 50l.
W 1.8 i 2.0 bak ma 61l.
A tak przy okazji pamiętajcie, że jazda na rezerwie jest niewskazana ze względu na pompe paliwa, która jest chłodzona paliwem.
no dobra niechaj tak bedzie a moze zbiornik zapowietrzony ??? dodam ze jak odkrecam korek to slysze syczenie i to dosc mocno cisnie