Tak jak napisałem w temacie wymieniłem filtr na stożkowy usuwając cały układ starego.
I tu rodzi się moje pytanie.
Do czego służy to coś w kółku??????
Wymiana miała miejsce w silniku 1.4 boxer oczywiście![]()
Tak jak napisałem w temacie wymieniłem filtr na stożkowy usuwając cały układ starego.
I tu rodzi się moje pytanie.
Do czego służy to coś w kółku??????
Wymiana miała miejsce w silniku 1.4 boxer oczywiście![]()
Każdy układ dolotowy jest zaprojektowany tak aby jak najlepiej spełniał swoje zadanie w seryjnym aucie. To coś służy do wyciszenia pracy układu dolotowego i/lub do zapewnienia odpowiedniego ciśnienia w układzie dolotowym , czy też rezonator . Jak się mylę to poprawić !
Może to faktycznie służy wyciszeniu bo teraz autko ma basowy pomruk z pod maski, który w połączeniu z pracą boxera brzmi po prostu wyśmienicie.
Słyszałem, że przez założenie stożka wzrasta w boxerze spalanie. Jak jest u Ciebie?
dźwięk + przyspieszenie + elastyczność = V6
Jest OK.
Powiem tak jest odczuwalna różnica trochu lepiej się zbiera
A tak to mniej więcej wygląda.
Jeszcze muszę zamontować osłonę termiczną koło kolektora i lepszy dolot zimnego powietrza.
Powiem tak! Spalanie troszke większe ale ten dzwięk jest pięknnnyyy!Napisał aqaz
POLECAM!!
A czy to jest właściwe zamontowanie takiego filtra jak u Karola :?:
Przecież taki filtr łapie tylko ciepłe powietrze..
Jeszcze nie zamontowałem mu osłony termicznej od kolektora, ale jest przecież bezpośredni nadmuch zimnego powietrza przez 'zmodyfikowaną, część oryginalnej rury![]()
Przecież widać to na zdjęciu.
[quote="rigobert"]A czy to jest właściwe zamontowanie takiego filtra jak u Karola :?:
U MNIE TAK TO MNIEJ WIĘCEJ WYGLĄDA, STOŻEK JEST ZAMONTOWANY W TYM MIEJSCU GDZIE STARY FILTR TEŻ SIE MARTWIŁEM ZE BEDZIE CIĄGNOŁ CIEPŁE POWIETRZE ALE JEST OK![]()
No muszę przyznać że ładnie ci to wyszło, tylko to ciepłe powietrze mnie niepokoi, nie czujesz różnicy mocy?